Bali sätter stopp för turisternas motorcyklar

Bali sätter stopp för turisternas motorcyklar

I framtiden kan turisterna på Bali få ta till äldre transportmedel. Den indonesiska ön vill förbjuda utländska turister från att hyra motorcyklar. Arkivbild.

AP/TT
Den indonesiska ön Bali vill förbjuda utländska turister från att hyra motorcyklar efter att öns ledning har fått nog av det trafikkaos turisterna ställer till med.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det lokala styret på Bali har tröttnat på de många turister som varje år med hyrda motorcyklar bryter mot öns trafikregler – och vill därför införa ett förbud mot besökare att hyra det populära transportmedlet, skriver The Guardian.

I stället kommer turisterna att erbjudas bilar för att ta sig fram på ön, enligt Balis guvernör Wayan Koster.

"Turister bör bete sig som turister och använda bilar som tillhandahålls från resebyråerna. Detta i stället för att åka omkring på motorcyklar – barröstade eller utan kläder eller hjälm – samtidigt som de bryter mot trafikregler och ibland inte ens har körkort", säger han.

Bara mellan slutet av februari och början av mars i år ska utländska medborgare ha varit inblandade i över 171 trafikolyckor på Bali.

Den indonesiska ön har länge varit ett populärt resmål bland framförallt backpackers – men under den senaste tiden har öns styre skärpt tonen mot turisthorderna.

I december presenterades ett indonesiskt lagförslag, enligt vilket sex utanför äktenskapet kan förbjudas i landet och straffas med upp till ett års fängelse.

Enligt Balis guvernör Wayan Koster finns även planer på att ta i med hårdhandskarna mot de utländska turister som arbetar illegalt på ön.

FRÅN FÖRSTASIDAN