Civila dödade i IS-attack i Syrien

Minst elva personer, varav merparten civila, har dödats i en attack i centrala Syrien, enligt styret i Damaskus och en krigsobservatör i exil. En grupp gärningsmän från IS anföll omkring 75 personer som höll på att samla tryffel i området kring Palmyra,

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Minst elva personer, varav merparten civila, har dödats i en attack i centrala Syrien, enligt styret i Damaskus och en krigsobservatör i exil.

En grupp gärningsmän från IS anföll omkring 75 personer som höll på att samla tryffel i området kring Palmyra, i den östra delen av regionen Homs, enligt Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar Syrienkriget från Storbritannien.

Tio civila och en person ur regeringsstyrkorna dödades, enligt SOHR, som dock tillägger att flera personer fortfarande saknas.

Attacken har rapporterats av den statliga syriska nyhetsbyrån Sana. Där anklagas också IS, men antalet döda skrivs i ett första skede endast till fyra civila.

De kvarvarande grupperingar av IS-anslutna som återstår i Syrien har fortsatt att utföra enstaka attacker mot regeringsstyrkor och kurdiska styrkor, samt i Irak.

FRÅN FÖRSTASIDAN