USA har skjutit ner nytt ”oidentifierat” objekt

Joe Biden

FOTO: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS
Förra veckan sköt USA ner en mystisk kinesisk ”spionballong”och nu har de skjutit ner ytterligare ett oidentifierat objekt över Alaska.
– Det utgjorde ett hot mot säkerheten för civila flyg, säger John Kirby, talesperson för Vita huset.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Världsledarnas hån mot Putin ”Ska vi ta av oss kläderna?”
0:40

Efter reklamen: Världsledarnas hån mot Putin ”Ska vi ta av oss kläderna?”

(0:40)

Slå på ljud

Amerikanska försvaret har skjutit ner ett ”oidentifierat objekt” över vattnet utanför Alaska, rapporterar New York Times. Föremålet sköts ner av amerikanskt jaktflyg efter att president Joe Biden beordrat det, enligt Vita Huset.

– Det utgjorde ett hot mot säkerheten för civila flyg och som en försiktighetsåtgärd och efter rekommendation från Pentagon beslutade president Joe Biden att militären skulle skjuta ner föremålet, säger John Kirby, talesperson för Vita huset på en presskonferens.

John Kirby på en presskonferens på fredagen.

John Kirby, talesperson för Vita huset på en presskonferens på fredagen.

FOTO: SARAH SILBIGER

Så sent som i lördags sköts en mystisk kinesisk ”spionballong” ner precis när den kommit ut över Atlanten. Ballongen hade flugit över USA i flera dagar, bland annat över känsliga områden som en av USA:s största militärbaser i Montana. Ballongen misstänktes användas för spionage från Kina.

Kina har å andra sidan hävdat att ballongen skickades upp i forskningssyfte och att den har hamnat i USA på grund av kraftiga vindar, skriver Expressen.

Det nya föremålet som sköts ner var minde än den första ballongen. Lika stor som en liten bil, enligt Kirby medan den första var lika stor som flera bussar.

FOTO: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/SARAH SILBIGER

FRÅN FÖRSTASIDAN