Uppgifter: Putin tvingar sin älskarinna till abort

Vladimir Putin och Alina Kabaeva.

FOTO: Itar Tass/TT
Rysslands vigaste kvinna, även känd som presidentens älskarinna, Alina Kabaeva, 39, uppges vara mamma till tre av Putins barn – ett fjärde kommer det inte att bli, enligt uppgifter till ryska General SVR.
Ryska publiken skanderar ”F**K THE WAR!”
0:25

Efter reklamen: Ryska publiken skanderar ”F**K THE WAR!”

(0:25)

Slå på ljud

Den ryska före detta elitgymnasten Alina Kabaeva, 39, har länge ryktats vara Vladimir Putins älskarinna. Under Rysslands krig mot Ukraina ska presidenten ha gömt sin yngre kärlek i en alpstuga i Schweiz och i maj rapporterade den ryska telegramkanalen General SVR att Alina var gravid.

Det påstods att paret, som enligt uppgifter redan har minst tre barn tillsammans, skulle få en dotter. Men nu ryktas det att Putin, 69, inte alls vill bli pappa igen – graviditeten passar inte just nu, skriver Daily Star. Det ska inte vara första gången som Putin motsätter sig Kabaevas graviditet.

Relationen har försämrats

Det var under onsdagen som den ryska telegramkanalen delade med sig av uppgifter om att presidenten beskrivit sin älskarinnas graviditet som "fel i tiden. Han ska han insisterat på att den avslutas.

Zelensky i bilkrasch efter besöket i Charkiv

Alina Kabaeva sågs senast till i juni när hon befann sig i St. Petersburg, efter det har hon varit försvunnen. General SVR skriver att den före detta elitgymnasten ska ha genomfört aborten, vilken kan vara en anledning till att hon inte synts till.

”Som ett resultat har relationen mellan Putin och Kabaeva försämrats. I slutet av augusti krävde presidenten att Alina skulle genomföra en abort, trots att graviditeten gått över 20 veckor. Det fanns inga medicinska och sociala indikationer för en abort”, påstår ryska General SVR.

Alina Kabaeva på OS i Aten 2004.

Alina Kabaeva beskrivs som Rysslands vigaste kvinna, men är också känd som presidentens hemliga älskarinna.

FOTO: MIKE HUTCHINGS

Efter den påstådda aborten ska komplikationer ha uppstått och Kabaeva har inte kunnat visa sig offentligt. Under förra helgen ska hon ha nekat en inbjudan till en stor gala i Moskva.

General SVR som sprider stor del av informationen om Rysslands president är en anonym telegramkanal, likt en sociala medier-plattform som enligt uppgifter bedrivs av en före detta löjtnant inom den Ryska federationens yttre underrättelsetjänst. Forumet påstår att texterna är skrivna av så väl pensionerade som aktiva medlemmar av underrättelsetjänster i flera länder.

Världsledarnas hån mot Putin ”Ska vi ta av oss kläderna?”

Se klippet här!

FOTO: Itar Tass/Reuters/TT

SENASTE NYTT!