Uppgifter: William och Kate skiljer sig efter otrohetsskandalen

Prinsparet i Storbritannien

Uppgifter om att Kate Middleton och prins William skiljer sig cirkulerar i brittisk press.
”Bråken mellan paret har eskalerat till en punkt där hertiginnan har tvingats flytta ut med sina barn”
0:37

Efter reklamen: Prins Louis raseriutbrott under Elizabeths platinajubileum

(0:37)

När turbulensen kring Harry och Meghan och deras utträde ur engelska kungahuset var som störst såg drottning Elizabeth till att sonsonen prins William och hans Kate fick flera framträdande uppdrag. Det lyckliga paret skulle vara räddningen för det skamfilade kungahuset.

Men nu krackelerar även den fasaden. William fyller 40 år 21 juni och lagom till hans födelsedag har författaren och tv-personligheten Robert Jobson släppt boken William at 40: The Making of a Modern Monarch. Jobson, som 2002 skrev boken Diana: Closely Guarded Secret, ger här bland annat en initierad inblick i William och Kates äktenskap.

Kate Middleton och prins William

Kate Middleton och prins William gifte sig 2011.

William är, enligt boken, efter parets elva år som gifta, grälsjuk och hetlevrad. Han skriker åt Kate, som gör allt för att lugna ner honom. Grälen blir däremot sällan långvariga, skriver Jobson.

Rapporten om grälen har fått skriverierna om skilsmässa mellan Kate och William att blossa upp igen. Nu dras Williams gamla otrohetsaffär upp igen. Det var 2019 som William anklagades för att ha en affär med Kates väninna Rose Hanbury.

Rose är från en gammal fin engelsk familj, hennes mormor var en av drottning Elizabeths brudtärnor och hon är gift med markisen av Cholmondeley. Hon var en av Kate Middletons väninnor, men från 2019 försvann hon ur vänkretsen och blev mer eller mindre utfrusen ur den fina societeten. Orsaken sades vara hennes påstådda kärleksaffär med prins William. Otrohetsryktena ledde till nästa rykte, och nu handlade det om skilsmässa. Sajten Oh My Mag skrev om det.

“Bråken mellan paret har eskalerat till en punkt där hertiginnan har tvingats flytta ut med sina barn”, skrev sajten bland annat och slog fast: “William och Kate skiljer sig”.

Soldaten svimmar under drottningens parad

Se klippet här!

Tvingades backa

Hovet kommenterade inte uppgifterna, men kort därpå togs artikeln bort från sajten och försvann även från andra nyhetskällor.

“Artikeln blev publicerad av misstag”, skrev Oh My Mag.

drottning Elizabeth

Den blivande kungen prins William tillsammans med familjen på farmor Elizabeths 70-årsfirande på tronen.

Cover Images

Vid drottning Elizabeths 70-årsfirande på tronen visade William och Kate enad front. Till London kom nu också Harry och Meghan, för första gången sedan de med buller och bång lämnade landet. De höll låg profil under jubileumsfirande, men till festgudstjänsten i St Pauls katedral dök de upp. När de anlände till kyrkan möttes de av spridda applåder, men främst av högljudda burop från publiken utanför kyrkan.

Stackars Elizabeth har uppenbart mycket jobb framledes med att öka kungahusets popularitet, som enligt gallupundersäkningar minskat betänkligt.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!