Uppgifter: Putin tvingad till akut läkarvård – är allvarligt sjuk

Vladimir Putin

Vladimir Putin ska ha tvingats till akut läkarvård.
Nu ifrågasätts presidentens hälsa.
”Hans läkare avrådde honom från att göra några längre framträdanden”, skriver telegrambyrån General SVR.
0:34

Efter reklamen: Putins hälsa kraftigt ifrågasatt – nya bilderna väcker frågor

(0:34)

Slå på ljud

De senaste månaderna har Vladimir Putins, 69, hälsa kraftigt ifrågasatts. Det har ryktats om att Rysslands president lider av Parkinsons och cancer. Även hans mentala hälsa har varit uppe på tapeten.

Kreml har hela tiden dementerat ryktena och sagt att Vladimir Putin är kärnfrisk. Samtidigt hävdar FSB-agenten Boris Karpichkov, som gömmer sig i Storbritannien, att Putin bara har några år kvar att leva.

Vladimir Putin

Vladimir Putin.

REUTERS TV

Källan helt säker: ”Han är definitivt sjuk”

Enligt hemligstämplade uppgifter till Newsweek ska presidenten behandlats för en långt gången cancer under våren. Det ska också vara därför som hans offentliga framträdanden varit begränsade den senaste tiden.

– Han är definitivt sjuk, säger en källa till tidningen.

– Huruvida han är döende är endast spekulationer.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Nya uppgifterna: ”Läkare avrådde honom”

Nu kommer nya uppgifter om att Vladimir Putin fått akut läkarvård i veckan. Enligt telegrambyrån General SVR ska presidenten snabbt blivit dålig och drabbats av yrsel efter ett digitalt framträdande.

Förra veckan ska presidenten ha förberett sig för att svara på frågor från ryska medborgare, men tvingades ställa in frågestunden på grund av hälsoskäl. Det rapporterar Daily Star.

”Hans läkare avrådde honom från att göra några längre framträdanden under den närmsta tiden. Det berodde på en incident som inträffade efter en och en halvtimmes digitalt möte med representanter från militärblocket”, skriver telegrambyrån enligt Daily Star.

Vladimir Putin

Vladimir Putin under ett tidigare läkarbesök när han skadat axeln.

RIA Novosti
Läckta uppgifter avslöjar sanningen – beskedet om Putins hälsa

Vladimir Putins plötsliga ord om Sverige

Men under torsdagen var Vladimir Putin tillbaka i rampljuset för att ta del av Peter den Stores 350-årsfirande. Under gårdagen besökte han utställningen ”Peter den Store: Imperietsfödelse”, där han även höll ett tal och talade varmt om den bortgångne tsaren.

Han passade även på att ta upp det Stora nordiska kriget där Sverige, med Karl XII i spetsen, fick se sig besegrat av Ryssland. Han drog även paralleller med Rysslands invasion av Ukraina.

– När vi grundade den nya huvudstaden Sankt Petersburg var det inget europeiskt land som erkände den som en del av Ryssland. Alla erkände den som en del av Sverige, sa Vladimir Putin enligt Aftonbladet.

Vladimir Putin

I torsdags syntes Vladimir Putin till och talade gott om tsaren Peter den Store som varit död i evigheter.

Mikhail Metzel

Foto: Mikhail Metzel, REUTERS TV, RIA Novosti

SENASTE NYTT!