extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Uppgifter: Kvinna gripen med spionkamera utanför Ulf Kristerssons hem

23 mar, 2023 
Sagerska huset och statsminister Ulf Kristersson och hans fru Birgitta Ed
En utländsk kvinna med en dold, avancerad spionkamera har gripits vid statsminister Ulf Kristerssons hem, rapporterar TV4 Nyheterna.
Skyddsvakter larmade polisen när en drönare flög över Sagerska huset i centrala Stockholm.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ulf Kristersson (M): ”Det värsta sedan andra världskriget”
Ulf Kristersson (M): ”Det värsta sedan andra världskriget”

Det var på onsdagskvällen som skyddsvakter såg en drönare flyga över Sagerska huset i Stockholm där statsminister Ulf Kristersson bor tillsammans med sin fru Birgitta Ed. Byggnaden är ett skyddsobjekt med fotoförbud och det är därför olagligt att flyga med drönare där.

Polisen larmades till platsen och kunde gripa en kvinna misstänkt för att ha flugit drönaren. När polisen kontrollerade kvinnan upptäckte de att hon hade fler kameror med sig. Hon hade även en dold, avancerad spionkamera monterad på kroppen, enligt uppgifter till TV4.

Ulf Kristersson och frun Birgitta Ed.
Ulf Kristersson bor i Sagerska huset tillsammans med frun Birgitta Ed.Fredrik Persson/TT

Ska vara utländsk medborgare

Kvinnan är utländsk medborgare och polisen utreder om de id-handlingar hon hade kan vara förfalskade, enligt TV4:s uppgifter.

Annons

– Säkerhetspolisen känner till att polisen grep en individ i anknytning till Sagerska. Men det är ett ärende som hanteras av Polismyndigheten och jag får hänvisa dig dit. Rutinmässigt samverkar vi löpande med Polismyndigheten och utbyter information, säger Fredrik Hultgren-Friberg, presstalesperson på Säpo till TV4.

”Brott mot skyddslagen”

Kvinnan anhölls men släpptes igen på torsdagen. Misstankarna mot henne kvarstår dock.

– Det är en pågående förundersökning om brott mot skyddslagen. Personen, en yngre, är släppt i nuläget. Misstankarna kvarstår, säger Ylva Holmer, jourhavande förundersökningsledare i Stockholm City till TV4.

Ulf Kristersson har inte uttalat sig om händelsen.

FOTO: TT

Annons
Annons