Ungdomar jagades av Killer clowns - är tillbaka

Ungdomar jagades av Killer clowns - är tillbaka

FOTO: ©Columbia Pictures/Courtesy Everett Collection
Ungdomar har återigen förföljts av obehagliga personer i clownkostym, något som väcker minnen från den skrämmande uppståndelsen kring Killer clowns.
Flygplan kraschar in i bro – bilkameran fångar ögonblicket
0:23

Efter reklamen: Flygplan kraschar in i bro – bilkameran fångar ögonblicket

(0:23)

Slå på ljud

Två sjuttonåriga pojkar vittnar om att de blivit förföljda av någon utklädd till clown och nu varnar en oroad mamma till andra föräldrar att hålla utkik.

Fenomenet med människor i skrämmande clownutstyrslar är inget nytt. Många minns nog året 2016 när det inkom flera rapporter från barn och ungdomar som blivit jagade av just clowner. Nu verkar det alarmerande och otäcka figurerna vara tillbaka på gatorna.

"Uppträdde konstigt"

Pojkarna som var ute på en promenad längs Hampton Pier i staden Kent i England fick syn på en obehaglig individ som gick efter dem.

Mamman skriver på Facebook "Personen uppträdde konstigt, gick i snabb takt bakom dem, gömde sig och hukade sig bakom vågbrytaren (och) betedde sig läskigt som om han eller hon låtsades vara en killer clown."

Killer clowns var vanligt året 2016.

FOTO: Alex Macnaughton/REX

Hon skriver att hennes son och hans kompis gömde sig ett tag och när de tittade tillbaka på clownen stod denne längs vågbrytaren och gungande fram och tillbaka. Efter det ska pojkarna har sprungit hem. De ska också ha försökt filma händelsen, men filmen ska ha blivit för mörk för att tyda clownen.

"Inget brott"

Polisen kan bekräfta att de kontaktats av pojkarna strax efter klockan tio på måndagskvällen när de ska ha sett clownen. En patrull ska ha åkt ut till piren för att eftersöka personen i clownkostym men inte påträffat något som passade beskrivningen. Polisen menar även på att det inte kan se att något brott begåtts och personen ska enligt pojkarna inte ha varit beväpnad.

– Personen har inte försökt att prata med pojkarna och inga brott har identifierats, berättar en polis för tidningen Mirror.

Om fenomenet med killer clowns är på väg tillbaka återstår att se.

FOTO: Columbia Pictures/Courtesy Everett Collection

FRÅN FÖRSTASIDAN