brott

Ung man kidnappad – hittades på tågstation åtta mil bort

Polisens insatsstyrka under utryckning

FOTO: Johan Nilsson/TT
En mamma blev kontaktad av kidnappare i fredags som sa att de hade kidnappat hennes son och nu krävde henne på pengar.
En stor polisinsats satte igång och nu har sonen hittats – på en tågstation åtta mil bort.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Polisen bryter sig in hos knarkhandlare
0:28

Efter reklamen: Polisen bryter sig in hos knarkhandlare

(0:28)

Slå på ljud

Det var i fredags som polisen fick in ett larm från en mamma som hade blivit uppringd av kidnappare och krävd på pengar. Kidnapparna sa att de hade kidnappat hennes son, som är i 20-årsåldern, och nu krävde pengar för att de skulle släppa honom.

– Det har varit hot om våld, grovt våld, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson i polisregion Väst till Expressen.

En stor polisinsats med bland annat spaningsgrupper, förhandlare, underrättelseenheten och insatsstyrkan drog igång för att hitta sonen.

På lördagen hittade polisens spanare sonen tillsammans med en av sina förmodade kidnappare i Varberg – åtta mil bort från mannens hemstad Göteborg.

Mannen hade blivit misshandlad och fick föras till sjukhus.

– Han hade utsatts för ganska ordentlig misshandel och behövde söka vård, men jag har inga uppgifter om att han har behövt kvarstanna på sjukhuset, säger Hans-Jörgen Ostler, till tidningen.

Sex personer är nu anhållna misstänkta i ärendet. De är alla kända av polisen sedan tidigare, skriver polisen på sin hemsida. Utöver de anhållna har fyra personer hämtats in till förhör, alla är i 20-25-årsåldern.

Polisen misstänker att kidnappningen skedde i Göteborg och har genomfört flera husrannsakningar på olika adresser i Göteborg, Falkenberg och Varberg. Flera fordon har också tagits i beslag och polisen ska nu göra flera tekniska undersökningar.

FOTO: Johan Nilsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN