TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Undersjuksköterskan Maline, 31, är försvunnen – kusligt likt annat fall

28 dec, 2021 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Sökandet efter Maline, 31, fortsätter.
Undersjuksköterskan försvann spårlöst från sitt hem dagen före julafton – kvar i bostaden låg hennes mobiltelefon.
– Det här är något av det värsta vår familj har gått igenom, säger hennes pappa till Kvällsposten.
Annons
Så här ska du agera om du blir vittne till brottBrand logo
Så här ska du agera om du blir vittne till brott

Undersjuksköterskan Maline, 31, försvann spårlöst från sin bostad den 23 december. Sökandet efter 31-åringen fortsätter nu efter julhelgen.

Polisen har upprättat en förundersökning om människorov – och utesluter inte att att Maline har försvunnit mot sin vilja.

Fallet uppmärksammades i media kort efter hennes försvinnande. Den sista observationen någon haft av den 31-åriga kvinnan var vid 4-tiden på morgonen, den 23 december, i centrala Landskrona, rapporterar lokala medier. Maline var då i sällskap av en vännina.

Frivilliga deltar i sökandet efter Maline

Under julhelgen intensifierades sökandet efter Maline. Organisationen Frivilliga insatser vid kris och katastrof, Fikk, har hjälpt till i sökandet.

Under lördagen deltog frivilliga i letandet, en insats som fortsatte på söndagen.

– Vi söker inledningsvis vid vattenområden och i närheten av kvinnans bostad. Men vi fortsätter att utöka sökningsområdet, säger Patrik Hansson, verksamhetsansvarig i Fikk, till SVT Nyheter Helsingborg.

Frivilliga ur organisationen Fikk söker efter Maline, 31, i Landskrona.

Undersjuksöterskans bostad är avspärrad av och har undersökts av polisen. De har även pratat med flera av Malines vänner.

Annons

– Syftet är att få försöka få fram fler uppgifter som kan peka oss i någon riktning gällande försvinnandet. Antingen att det stärker eller försvagar brottsmisstankarna eller pekar åt något annat håll, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral, till Sydsvenskan.

Kusligt likt fallet med Eirin som försvann julen 2019

Maline, 31, försvinnande är kusligt likt ett annat fall – också i Landskrona – från 2019. Då försvann 43-åriga Eirin Mikkelsen under julaftonen.

Norska Eirin Mikkelsen, 43, försvann natten mot den 25 december efter att hon och hennes sambo Slawomir Majchrzak (bilden) varit på fest hos några bekanta.
Eirin Mikkelsen, 43, försvann julen 2109 efter att hon och hennes sambo Slawomir varit på fest hos några bekanta.

Båda kvinnorna hade befunnit sig på samma bar vid försvinnandet och har många gemensamma bekanta, enligt Aftonbladet.

– Det finns ju beröringspunkter. Det är uppenbart. I nuläget ser jag inget samband men det kan ändra sig framöver, säger Kent Persson, utredningsledare på grova brott på polisen i Helsingborg till tidningen.

Utredningsledaren Kent Persson hade också hand om Eirins Mikkelsens försvinnande. Hon påträffades senare död. Hennes kropp hade då flutit i land, strax söder om staden.

Foto: POLISEN, TT, HANSSON KRISTER/ Aftonbladet

Annons