Ulrika Jonssons dotter AVSLÖJAR: ”Jag har aldrig träffat min pappa”

Ulrika Jonssons dotter, Bo Jonsson, 21, avslöjar att hon aldrig mött sin biologiska pappa.

Ulrika Jonssons dotter, Bo Jonsson, 21, avslöjar att hon aldrig mött sin biologiska pappa.
I en känslofylld krönika i The Sun berättar hon om sin relation till sin mammas olika män – men hennes riktiga pappa har hon aldrig träffat.
”Varför lämnade han oss? Dög inte jag och mamma för honom?”, skriver hon i krönikan.

Ulrika Jonsson har sedan årsskiftet börjat skriva krönikor åt den brittiska tabloiden The Sun, något Hänt tidigare rapporterat om. I en krönika beskrev den svenskfödda tv-profilen hennes tudelade känslor inför att hennes dotter, Bo Jonnson, skulle bo på samma grekiska ö – som hennes biologiska far.

Reaktionerna på krönikan fick Bo Jonsson, 21, att fatta pennan. I en egen krönika i samma tiding beskriver hon sina känslor inför sin biologiska far, hennes mammas alla förhållanden – och hur det var att bli adopterad.

”När jag skriver detta flödar mina tårar. Jag och min mamma har alltid haft en öppen relation där vi pratar om allt. Hur den här situationen är, hennes tidigare förhållanden under de två senaste decennierna har varit”, skriver hon i början av sin krönika om den emotionella situationen med sin pappa.

Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Dottern Bo Jonsson arbetar som barnflicka och hon berättar att hon fick sina moderliga tendenser från sin mamma Ulrika. Hon följde med sin värdfamilj till den grekiska paradisön Korfu. Samma ö, som hennes biologiska pappa bor på. En person hon aldrig någonsin träffat.

Hennes biologiska pappa heter Markus. Han är från Tyskland och arbetar på olika turistanläggningar runt omkring i världen. Men Ulrika Jonsson talar nästan aldrig om Markus – eller om vad som hände mellan dem, skriver Bo Jonsson i sin krönika. Först när dottern läste Ulrika Jonssons egna biografi fick hon de svar hon sökte. Trots att mor och dotter haft en väldigt öppen relation.

Fick en gudfader

Ulrika Jonsson gifte om sig när dottern var tre år gammal. Då fick Bo Jonsson ytterligare en syster, Martha. Hennes syskon hade alla en närvarande pappa, något som Bo Jonsson saknade. Istället vände hon sig till ena systerns pappa, John Turnbull. Han blev sedan Bo Jonsson gudfar, eftersom han tog så väl om henne. Hon har även sett en fadersfigur i mamma Ulrikas andra äktenskap, Lance, berättar hon.

Men sin egna far fick hon aldrig höra något om. Bo Jonsson fick en känsla av att bli lämnad utanför. I krönikan skriver hon att hon inte vet hur hon handskades med situationen, men att det bara gick.

”Det fanns en känsla av att bli lämnad utanför – jag vet inte varför, men det var bara så”, skriver hon i The Sun. Hur gör man när man har en pappa ”någonstans i världen”, som man aldrig talat med, undrar hon.

Bo Jonsson har ett medfött hjärtfel. Redan när Ulrika Jonsson var gravid med Bo hade dottern blivit diagnosticerat med sjukdomen Double Inlet Left Ventricle, eller ”enkammarhjärta”.

Började ställa sig frågor: Varför var Markus aldrig där?

Hon har då istället börjat fråga sig frågor om sin biologiska pappa, Markus. Varför lämnade han sin dotter – och Ulrika? Varför var han inte en del av Bo Jonssons barndom? Varför ha ett barn, men aldrig se det växa upp?

När Bo Jonsson fyllde fem år träffade Ulrika Jonsson Brian Monet. Nu när hon ser tillbaka, så är det Brian Monet som är hennes ”riktiga” pappa. De var ett bra team tillsammans, skriver hon i krönikan. När hon var 13 år gammal, kunde hon inte få idéen om att Brian Monet var hennes ”riktiga” pappa hur huvudet. Bo Jonsson frågade då sin mamma – om inte Brian Monet kunde adoptera henne.

Sagt och gjort. Efter mycket pappersarbete, intervjuer och möten, kunde Brian Monet och Bo Jonsson äntligen titulera sig som pappa och dotter. En av de de största orosmomenten var att Markus, Bo Jonsson biologiska pappa, var tvungen att godkänna adoptionen.

”Om det skulle göra Bo lycklig”

26 juni, 2014 Oxford Town Hall adopterades Bo Jonsson. Brian Monets reaktion när frågan först dök upp?

– Givetvis, om det skulle göra Bo lycklig, hade han sagt till Ulrika enligt krönikan.

I dag ser hon Brian Monet som sin pappa. Frågan vad hennes biologiska pappa är, eller tycker bryr hon sig inte om. Trots att det ibland finns en gnagande känsla.

”Var har du varit de senaste 20 åren?”, frågar hon sig i krönikan. Men hon skriver att hon antagligen aldrig kommer kunna möta sin biologiska pappa, ansikte mot ansikte. Hon har Brian Monet. Det får räcka för tillfället, skriver hon.

”Det finns inget utrymme för Markus i mitt liv för tillfället. Jag vet att en dag så kommer vi att träffas. Det gör mig nervös och fylld med förväntningar. Men så länge jag har mamma vid min sida, så kommer allt att gå bra, Jag är bara inte redo nu.”

LÄS OCKSÅ: Ulrika Jonssons svar efter barnens kritik över nakenbilden

LÄS OCKSÅ: Polisen Nadim: Det blir bättre, men den där osynliga rasismen finns

Foto: INSTAGRAM

SENASTE NYTT!