Ulrika Jonsson bryter tystnaden om dolda sjukdomen: ”Inte död ännu”

Ulrika Jonsson

Ulrika Jonsson har haft problemen i flera år.
Nu talar hon ut om tuffa hälsokampen.
– Jag kommer fylla 55 nästa år, men jag är inte död än, säger hon.
0:41

Efter reklamen: Kvinna med Alzheimers pratar med sig själv – känner inte igen sin spegelbild

(0:41)

Ulrika Jonsson, 54, räds inte att säga vad hon tycker och tänker. De senaste åren har hon med sin frispråkighet skapat rubrik på rubrik.

Nyligen berättade hon bland annat om festkvällen med dottern Bo, 21, som slutade med att hon vaknade upp bland främmande män.

”Gällande gårdagskvällen: Gick till en bar, mötte ett galet tjejgäng, ramlade på rumpan TRE GÅNGER, blev utkastad, tappade min handväska, hittade den, köpte McDonald's på vägen hem. (Det sover två män i mitt hus. Vet inte vilka de är.)” skrev hon på Instagram.

Ulrika Jonsson

Ulrika Jonsson skadade armen under den vilda festkvällen med dottern Bo, 21.

Instagram

Öppnar upp om sjukdomen

Den senaste tiden har hon även figurerat i tv-programmet Celebs Go Dating, ett program som handlar om kändisar som ska hitta kärleken, och bakom kulisserna har Ulrika Jonsson varit öppen med sina ledbesvär.

Nu berättar hon att värkarna är så kraftfulla att hon vaknar om nätterna och har svårt att somna om. Sömnbesvären gör också att hjärnan inte riktigt händer med om dagarna.

– Jag kan skratta och skämta om det. Ibland tar det ett tag att resa sig från stolen, och då brukar jag säga ”åh, här kommer ledvärken igen”. Folk tror säkert att jag skämtar, men ledbesvären är på riktigt, säger Ulrika Jonsson till The Sun.

Ulrika Jonsson

Ulrika Jonsson lider av kraftig ledvärk och har haft problemen i flera år.

Beretta/Sims/Shutterstock
Ulrika Jonssons sorg efter dödsfallet i familjen: ”Helt förstörd”

”Jag är inte död än”

Ledvärken sitter främst i höfterna. Ulrika Jonsson säger att hon har haft besvären ända sedan hon var liten och att hon dagligen känner av smärtorna.

– Jag vill få bort fördomen om att det bara är gamla som får ledvärk. Jag kommer fylla 55 nästa år, men jag är inte död än, säger hon.

På nätterna måste hon sova med en kudde mellan benen. Ulrika Jonsson säger att det inte bara är sömnen som påverkas, även sexlivet får sig en törn av ledbesvären.

– Nu är jag inte i någon relation, men när jag var gift så var det inte optimalt att sova bredvid någon när du vaknar med smärtor.

Ulrika Jonsson

Ulrika Jonsson vill visa att även unga personen kan drabbas av kraftig ledvärk: ”Jag fyller 55 nästa år – men är inte död än”.

CLICK NEWS AND MEDIA / MEGA

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS OCKSÅ: Ulrika Jonssons tårar i tv – efter dejtens beteende

LÄS OCKSÅ: Ulrika Jonssons svar efter barnens kritik över nakenbilden

Foto: Instagram, Beretta/Sims/Shutterstock, CLICK NEWS AND MEDIA / MEGA

SENASTE NYTT!