ulf kristersson

Här flyttar Ulf och Birgitta in i Sagerska Palatset – trots orden om splittring

Här flyttar Ulf och Birgitta in i Sagerska Palatset – trots orden om splittring

Foto: PETER WIXTRÖM/TT
Statsministerparet flyttar in i Sagerska palatset – efter uppgifter om att skulle splittras på två olika orter.
– För mig är det så otroligt mycket mer praktiskt att bo här, säger Ulf Kristersson, i en stor intervju till Aftonbladet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Partiledarnas miss: ”Jag gör som jag blir tillsagd”
0:25

Efter reklamen: Partiledarnas miss: ”Jag gör som jag blir tillsagd”

(0:25)

Slå på ljud

Statsministerparet Ulf Kristersson, 58, och Birgitta Ed, 54, har varit gifta i 31 år. Det gifta paret träffades redan i ungdomen, när de båda var medlemmar i det moderata ungdomsförbundet.

Till en början fanns det ett ointresse från statsministerns sida – men tillslut lyckades en 15-årig Birgitta Ed tjata och gnata till sig en dejt, med den då 20-årige, Ulf Kristersson.

Tillslut sa Ulf Kristersson ja – och nu flyttar de ihop i Sagerska palatset.

Oreda i Stockholm – stora delar ska byggas om

Men inte långvarigt! Förra hösten köpte Statens Fastighetsverk den praktfulla Villa Loviseberg i Solna för 59 miljoner kronor. Många rykten florerade om vem som skulle flytta in. En singelbostad till prins Daniel?

Tillslut avslöjade sajten Kvartal att Villa Loviseberg skulle bli statsministerresidens under renovationen av Sagerska palatset.

– Det var ingen hemlighet att det var för statsministern som Villa Loviseberg var tänkt, sa en källa till Kvartal.

När Ulf Kristersson får frågan om uppgifterna, så säger statsministern att flytten till Solna är möjlig. Men att inget är säkert än.

– Jag är inte hundra på vart det blir, men jag har förstått att det finns planer. Men det är också ett pampigt hus, säger Ulf Kristersson till Aftonbladet.

Ulf Kristersson klär granen i Harpsund.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Flyttar ihop – trots tidigare besked

Tidigare har statsministerparet berättat att de kommer bo på olika ort – under tiden att Ulf Kristersson är statsminister. Hans fru, Birgitta Ed, håller på att utbilda sig till präst. Efter att hon prästkragats kommer hon enligt egen uppgift arbeta i Strängnäs domkyrka, som bara ligger någon minut från parets villa staden.

– Jag känner att jag bor hemma hos mig och jag ska dessutom jobba i domkyrkan som är några meter åt det hållet. Sedan är det lika viktigt att vi hinner vara tillsammans så vi kommer att behöva pussla. Men det här är hemma för mig, säger Birgitta Ed i en stor intervju med Expressen.

Men nu är det andra bud. För i intervjun med Aftonbladet poserar paret framför flyttkartonger och säger att de flyttat från Strängnäs.

Ulf Kristersson berättar att han har storslagna planer för Sagerska. Han vill fylla palatset med människor och liv.

– Vi vill att det här ska vara ett levande hus. Det första vi gör är att vi har en traditionell julglögg, det kanske inte är så originellt, men ändå… Det är inför EU-ordförandeskapet så vi har bjudit hit en massa människor inom politiken och näringslivet, säger Ulf Kristersson till Aftonbladet.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Ska fira jul i sörmländska Harpsund

Alla i familjen ska få egna rum, även döttrarna Siri och tvillingarna Ellen och Signe. Men först ska några av döttrarna avsluta sin värnplikt.

Inför julen ska familjen fira på Harpsund – den andra officiella tjänstebostaden för en statsminister. Till Aftonbladet berättar paret att de ska fira en enkel, men traditionsenlig jul, trots att det blir borta från Strängnäs.

Men familjen berättar att de uppskattar Harpsund eftersom de är sörmlänningar.

Foto: PETER WIXTRÖM/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN