Ulf Kristerssons svåra tid med frun Birgitta Ed: ”Tuff resa”

Ulf Kristersson och Birgitta Ed

Ulf Kristersson och Birgitta Ed hade det inte helt lätt när de blev föräldrar till tvillingarna Signe och Ellen.
Det säger de i en intervju med Svensk Dam.
– Ja, det var en tuff resa, säger partiledaren.
5 politiker vi minns – vad gör de idag?
Slå på ljud

Med drygt ett år kvar till riksdagsvalet är partiledaren Ulf Kristersson, 57, förväntansfull och hoppas att Moderaterna ska göra ett bättre val än förra gången. I en intervju med Expressen säger han att den ständiga ”mentala ministerlistan” finns där och att partiet är redo.

– Vi är beredda att ta över makten. Har man bara knappt ett år på sig hinner man inte göra så mycket men man hinner sjösätta och påbörja saker, det är så man ska tänka, säger han och tänker tillbaka på 2017 då han ersatte Anna Kinberg Batra ett år innan valet.

Ulf Kristersson

Ulf Kristersson säger till Expressen att Moderaterna är redo att ta över makten.

Claudio Bresciani/TT

Tog beslutet i samråd med familjen: ”Diskuterade”

Men vem är mannen som är redo att ta över makten privat? I en tidigare intervju med Svensk Dam har Ulf Kristersson öppnat upp om livet med hustrun Birgitta Ed, 53, och döttrarna Siri, Ellen och Signe, hur det var att bli förälder och hur tankegångarna gick när han tackade ja till partiledarrollen.

– Vi hade en familjehelg där vi diskuterade igenom vad det här jobbet skulle innebära. Hade familjen inte velat detta hade jag inte gjort det. Familjen är det allra viktigaste för mig, sa Ulf Kristersson.

Det synkade paret Ulf Kristersson och Birgitta Ed berättade att de sällan ser problem, snarare möjligheter. Ska livspusslet gå ihop är det ett avgörande tankesätt. Birgitta drog ner på sina resor när Ulf Kristersson avancerade i den politiska karriären.

Birgitta Ed och Ulf Kristersson

Ulf Kristersson diskuterade med familjen innan han tackade ja till jobbet som partiledare för Moderaterna.

Christine Olsson/TT

Ulf och Birgittas svåra tid med döttrarna: ”En tuff resa”

Och kanske är det inte så konstigt att politikerparet hemmahörande i Strängnäs är så samspelta. Båda har växt upp inom politiken och fostrats inom Moderaternas Ungdomsförbund. Det var också där de först träffades, 1984. Ulf var 20 år, Birgitta 15 år.

De gifte sig 1991 och nio år senare, 2000, blev de föräldrar till dottern Siri. Birgitta Ed beskriver det som en ”omedelbar förälskelse” när hon på ett kontor i Shanghai fick hålla om den nio månader gamla bebisen för första gången.

Fyra år senare blev de föräldrar till tvillingarna Signe och Ellen, som vid tillfället var 11 månader gamla. Tvillingarna verkade vara lika samspelta som Ulf Kristersson och Birgitta Ed, något som skapade vissa orosmoment inom politikerfamiljen.

– De var trygga så länge de hade varandra och var inte särskilt intresserade av några föräldrar. De var så tydligt ett team som fjärmade sig från omvärlden och jag minns att jag frågade mig själv om vi skulle fixa det, sa Birgitta Ed till Svensk Dam och fick medhåll av maken:

– Ja, det var en tuff resa.

Ulf Kristersson och Birgitta Ed med döttrarna Siri, Signe och Ellen.

Ulf Kristersson och Birgitta Ed med döttrarna Siri, Signe och Ellen.

Bjrn Lindahl/Aftonbladet/TT

Ulf Kristerssons aktiva vardag

Familjeproblemet gav med sig och i dag bor hela familjen tillsammans i en villa i Strängnäs. På fritiden gillar Ulf Kristersson att ägna sig åt löpning och jakt. På Instagram visar han ofta upp sin aktiva vardag.

Dessvärre glömde han anmäla sig till Strängnäsloppet tidigare i år. Den löpningsvana politikern verkade dock inte alltför nedstämd och till tonerna av Reeperbahns senaste singel tog han på sig löparskorna och begav sig ut på en egen runda.

Han var även nyligen ute i skogen och plockade skräp tillsammans med hunden Winston, medan Birgitta Ed plockade svamp.

Uppväxt i Torshäll utanför Eskilstuna ägnade sig också Ulf Kristersson åt gymnastik i yngre dar. Gymnastikfaiblessen har även förts över på hans döttrar. För två år sedan visade han upp konsterna, även om han erkände att det inte såg lika bra ut som när han var yngre.

LÄS OCKSÅ: Margot Wallströms nya svar efter Camilla Läckbergs hårda kritik

LÄS OCKSÅ: Göran Persson har TVÅ döttrar – detta gör Anna och Linnea i dag

Foto: Instagram, Claudio Bresciani/TT, Bjrn Lindahl/Aftonbladet/TT, Christine Olsson/TT

Bjrn Lindahl/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN