ulf kristersson

Ulf Kristersson känslomässiga uttalande – efter sjukdomen i familjen: ”Förlorade”

Ulf Kristersson känslomässiga uttalande – efter sjukdomen i familjen: ”Förlorade”

Foto: HÄNT NYHETER
Ulf Kristersson öppnar upp sig – om känslomässiga dödsfallet.
– Precis som nästan alla andra svenskar har jag förlorat nära vänner och familjemedlemmar i cancer, säger statsministern till Hänt Nyheter.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ulf Kristersson (M): ”Återaktiverar civilplikten”
1:12

Efter reklamen: Ulf Kristersson (M): ”Återaktiverar civilplikten”

(1:12)

Slå på ljud

Under måndagskvällen den 9 januari gick Cancerfondens Tillsammans mot cancer 2023 av stapeln i TV4.

I år leddes programmet av Pär Lernström, 42, och Arantxa Álvar, 31, och tar med tittarna på en av årets sorgligaste – men kanske viktigaste kvällar. Samtidigt som Cancerfonden skramlar pengar till forskningen mot cancer, så uppträder en rad artister. Som Nike, Lasse Stefanz, Norlie & KKV.

Berättar om sjukdomen

Även Sarah Dawn Finer, 41, gjorde ett känslomässigt uppträdande. Under måndagsmorgonen berättade artisten om tiden när hennes make drabbades av cancer i TV4:s Nyhetsmorgon.

– Jag tror att den största grejen som landade ganska snabbt var att allt förändrades på en minut, säger Sarah och fortsätter:

– Och beroende på vad du har för sorts cancer, om du behöver strålas, om det finns hoppfulla besked eller inte så är det klart att reaktionerna bli annorlunda. Det här var inte en hoppfull situation, det här var akut.

Artistens make heter Jonas Reinsjö, tillsammans har paret två barn.

– Vi befann oss i den värsta situation som man kan uppleva. Vi var otroligt tacksamma över att det hittades nu. Men hade han inte gått dit, hade han inte haft det i släkten, då hade han dött om tre fyra år. Och det går inte att ta in, säger Sarah i tårar.

I dag är maken frisk. Men rädslan finns alltid där.

– Han är frisk från cancern, men det kommer vara många år av att gå och kolla, säger Sarah Dawn Finer i TV4.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Ulf Kristersson förlorat nära anhöriga

En annan som var på plats under kvällen Tillsammans mot cancer var ingen mindre än Sveriges statsminister Ulf Kristersson, 59, tillsammans med sin fru Birgitta Ed, 54.

För Hänt Nyheter berättar statsministern om att även han har haft nära anhöriga som drabbats av cancer.

– Precis som nästan alla andra svenskar har jag förlorat nära vänner och familjemedlemmar i cancer. Vi är alla berörda och vi vill alla hjälpa till på olika sätt, säger Ulf Kristersson.

– Ikväll kommer vi få träffa människor som får berätta vad de har varit med om. Sorgliga berättelser. Men även lyckliga sådana, säger statsministern.

I ett Instagram-inlägg belyser statsministern återigen betydelsen av kvällen.

”Detta är en sjukdom som på ett eller annat vis drabbar alla - även vår familj. Jag förlorade både min far och min svärmor i cancer. Dess bättre är det numera samtidigt allt fler som snabbt får behandling och blir friska”.

Foto: HÄNT NYHETER

FRÅN FÖRSTASIDAN