extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra
TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

Ulf Kristersson ger Ebba Busch svar på tal – då kommer pengarna

17 okt, 2022 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Ulf Kristersson valdes i dag till Sveriges nya statsminister.
Nu berättar M-ledaren vad som väntar Sverige – och om ett högkostnadsskydd för elräkningar kommer.
– Man kommer märka att det är ny kurs, säger Ulf Kristersson i SVT:s Aktuellt.
Annons
Ulf Kristersson blir vald till statsministerBrand logo
Ulf Kristersson blir vald till statsminister

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch, 35, gick ut med buller och bång – och spräckte vallöftet om att ett högkostnadsskydd för elräkningar kommer införas den 1 november.

– Det kommer att vara en omöjlighet, skulle jag bedöma, att få igenom det till den första november, säger Ebba Busch till TT.

Vallöftet om högkostnadsskydd gav KD-ledaren, tillsammans med d M, L och SD, nio dagar innan den 11 september. Enligt Ebba Busch så menar hon att den dåvarande oppositionen inte visste om att den avgående regeringen hade beställt ett högkostnadsskydd från Svenska kraftnät till den 15 november.

– Vi tittar självklart på att retroaktivt betala ut pengar och vi kommer att fullfölja på vårt vallöfte, säger Busch till TT.

Annons

Ulf Kristersson ger svar: ”Vill understryka …”

Nu ger Sveriges 35:e statsminister Ulf Kristersson även sitt besked om när ett högkostnadsskydd kan vara på plats – och om hur han ser på Ebba Buschs besked.

– Jag tror Ebba mest vill understryka att en regering inte kan fatta beslut förens man är på plats. Imorgon tillträder regeringen och den här frågan kommer ligga på absoluta toppen på vårt gemensamma bord, säger Ulf Kristersson i SVT:s Aktuellt.

– Det kommer dessutom komma pengar retroaktivt. Den förra regeringen givit ett uppdrag med slutrapportering den 15 november. Vi ska se om vi inte kan skynda på det ytterligare, säger Ulf Kristersson och åsyftar samma utredning som Ebba Busch talade om.

– Jag tror alla förstår att en regering måste vara installerad innan den kan fatta beslut säger Ulf Kristersson och tillägger att besked kommer komma så fort han kan.

Foto: SVT

Annons