Tvillingsystrarna slår världsrekord – är 107 år gamla

107-åriga systrarna slår världsrekord – som världens äldsta tvillingpar. De japanska enäggstvillingarna föddes 1913.
Nu prisas de av Guinness World Records.
– Jag tycker vi ser unga ut, kvittrade ena tvillingsystern Sumiyama.

Japanska systrarna, Umeno Sumiyama och Koume Kodamasom, som föddes 1913, har nu slagit världsrekord som världens äldsta enäggstvillingar. Den första september var paret 107 år – och 300 dagar år unga.

Det var Guinness World Records som prisade det japanska tvillingparet, tidigare i september. Systrarna lever i dag på två olika äldrebonde. Så paret fick sina pris från organisationen för sin långa levnadsålder vid separata tillfällen.

Tvillingsystrarna Umeno Sumiyama och Koume Kodamasom är 107 år och 300 dagar unga.

Foto: Guinness World Records

Umeno Sumiyama fick glädjetårar när hon fick certifikatet och priset av Guinness World Record. Hennes syster, Koume Kodamasom, har lite problem med minnet på grund av åldern. Hon uppfattade inte helt hennes pris, enligt hennes vårdare på äldreboendet, Guinness World Records.

107 år och 300 dagar ung

Tidigare har tvillingsystrarna skämtat om att de siktar på att klå de japanska tvillingsystrarna Kin Narita och Gin Kanie som höll rekordet innan. Nu blev skämtet verklighet. Tvillingsystrarna Kin Narita och Gin Kanie var också 107 år, men dog strax efter. Men Umeno Sumiyama och Koume Kodamasom, är närmare 108 år, med sina 107 år och 300 dagar, skriver Guinness World Record. De har enbart två månader till sin stora dag.

När tvillingsystrarna fyllde 99 år, togs en bild på systrarna. Umeno Sumiyama menade att de såg yngre ut än var de fyllde.

– Jag tycker vi ser unga ut, kvittrade Umeno Sumiyama glatt ut, berättar familjen.

Systrarna blev mobbade under ungdomen. Så ena systern flyttade ifrån ön som de föddes på.

Foto: Guinness World Records

Systrarna träffades enbart ett par gånger under sitt liv. Oftast under större familjeträffar, som begravningar och giftermål.

Foto: Guinness World Records

När paret fyllde 70 började de umgås igen. De gjorde flera resor tillsammans.

Foto: Guinness World Records

Tvillingsystrarna föddes 1913, på ön Shdo i Japan. Systrarna hade det svårt i skolan, berättar familjen. De blev mobbade eftersom de var enäggstvillingar och väldigt lika varandra. De började då leva isär. Koume Kodamasom flyttade då till hennes farbror, som bodde 300 kilometer från ön som systrarna föddes på. De skulle växa upp långt från varandra.

FERTIL! 5-barnsmamman blev gravid flera gånger – trots p-piller

Finns konkurrenter till världsrekordet

Stora av deras liv skulle de leva lika långt ifrån varandra. De träffades endast under stora familjeträffar, som giftermål och begravningar. Men efter att systrarna fyllde 70 år, skulle de börja umgås. De åkte på flera resor tillsammans.

Umeno Sumiyama och Koume Kodamasom har däremot konkurrenter om att få titeln som världens äldsta tvillingpar. Tvillingsystrarna följs hack i häl av flera andra tvillingpar, varav många av paren är också från Japan.

Världen äldsta person är 118 åriga Tanaka Kane. Världens äldsta man var Jiroemon Kimura, som dog vid 116 år och 54 dagar.

LÄS OCKSÅ: 68-åriga Lyn May är GRAVID med 29-åriga pappan

LÄS OCKSÅ: Vann miljoner på lotto – då sköt pojkvännen ihjäl Tiffani och dottern

Foto: Guinness World Records

Senaste nytt