Tvillingarna har OLIKA hudfärger – mamman berättar: Är de ens släkt?

Tvillingar med olika hudfärg?

En mamma till tvillingar tvingas ständigt förklara för människor att hennes barn har samma pappa.
Jade Ball, 32, fick tvillingar med sin man från Jamaica, vilket gjorde att pojkarna har olika hudfärg – trots att de är tvillingar.
– Folk tror hela tiden jag skämtar, säger mamman Jade Ball.

En mamma till tvillingar har tröttnat på folks näsvisa frågor. Hennes två pojkar, tvillingbröderna Cole och Klay har nämligen olika hudfärg. De ena har blåaögon och en blond kalufs, medan den andra har bruna ögon och är brunnet. Annars är det inget som skiljer de två bröderna från någon annan familj.

Jade Ball, 32, bor i Salford, England. Hon har två tvillingpojkar, som båda är 15 månader gamla. Pappa Kade, är från önationen Jamaica, mitt ute i Karibiska havet i Västindien. Familjen lever ett helt vanligt liv och lägger upp bilder på sina tvillingpojkar på sitt instagramkonto ”@cruzkyroandtwins”. Tvillingarna fångas ofta på bild tillsammans med storebrodern Cruz. Tvillingpojkarna föddes i april, 2020.

Tvillingmamman Jade Bell: Folk stannar oss på gatan

Men det faktum att Jade Balls tvillingpojkar ser lite olika ut ställer till de för familjen i vardagen. Jade Ball berättar att hon ständigt får frågor om deras fader, eller huruvida tvillingpojkarna ens är släkt med varandra.

GALET KÄR 40-åriga mamman är ihop med sonens bästa vän

– När vi möter nytt folk tror de inte sina ögon när de ser pojkarna. När jag berättar för dem att Klay och Cole är tvillingar tror folk att jag skämtar med dem, säger Jade Ball och fortsätter:

– Men när de inser hur det ligger till – och inser att jag talar sanning, så kan de inte sluta fråga mig frågor. De blir helt fascinerade av tvillingpojkarna. De ställer många frågor. Många.

Väldigt ovanligt med två olika hudfärger på tvillingar

Att tvillingar föds med två olika hudfärger är ovanligt och väldigt specifika genetiska omständigheter behöver existera hos föräldrar för att sådana tvillingar ska födas.

– Folk stannar jämt och ständigt när vi är ute på stan. De frågar mig då ofta om barnen verkligen är tvillingar. Jag förklarar då att barnens pappa, som är tillhälften jamaican och att jag är brittisk, säger Jade Bell.

– När vi skulle få tvillingar tänkte vi inte så hemskt mycket på hur de skulle se ut. Vi gissade bara att båda skulle vara lite en blandning av oss båda. Som deras storebror Cruz. Vi hade aldrig föreställt oss att de skulle vara så olika varandra, säger mamma Jade Bell till Daily Mail.

– Det var givetvis väldigt uppenbart när de föddes. Men ju äldre de blir – ju mer olika börjar tvillingarna se ut, berättar mamman.

Klay liknar många av Jade Bells släktingar och familj, medan Cole ser mer ut som pappans familj i Jamaica. Mamma Jade Bell tycker att deras utseende är väldigt speciellt – och häftigt. Att det syns att gener verkligen har påverkan.

– Det är verkligen fascinerande. De ser inte alls ut som om de vore släkt. Men båda är lika vackra. Och allt fler olikheter upptäcks ju mer de kommer växa upp, säger den 32-åriga tvillingmamman Jade Bell.

– De är som ett lag, de älskar dessutom att leka med sin storebror. Klay är lite mer av en ledare. Han gillar allt och är lite busig. Cole är lite mer försiktig, men älskar att dansa runt omkring i huset.

LÄS OCKSÅ: Hollies ”gravidfinger” visade sig vara något helt annat: ”Fått nog”

LÄS OCKSÅ: Frun fick bröstcancer – då gjorde maken något oväntat vid sjukhuset

Foto: INSTAGRAM

SENASTE NYTT!