tragiska livsöden

Pappan fick fel diagnos tre gånger – har bara 1 år kvar att leva

Gavin Brooks med sina två barn och till höger ligger han själv i sängen.

FOTO: SWNS
Tvåbarnspappan Gavin Brooks, 45, fick höra att han hade en könsvårta – fast han hade varit gift och trogen i 20 år.
Han blev feldiagnostiserad hela tre gånger innan läkarna kom med ett riktigt skräckbesked.
– Jag använder nu rullstol mer än jag går, säger 45-åringen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mobiltjuvens stora misstag – dörren är låst
0:33

Efter reklamen: Mobiltjuvens stora misstag – dörren är låst

(0:33)

Slå på ljud

Trots att Gavin Brooks, 45, hade varit gift och trogen i 20 år med sin fru föreslog en läkare att förändringen han hade på sin penis var en könsvårta. När han återkom till samma läkare fyra veckor senare och hudförändringen fortfarande var kvar sa läkaren återigen att det var en könsvårta.

När han gick till en annan läkare misstänkte hen att han hade fått en svampinfektion och skrev därför ut svampmedel till honom – men det blev inte bättre.

Gavin skrev en egenremiss till en klinik för sexuell hälsa och blev sedan skickad till en hudspecialist som tog en biopsi av hans penis.

Gavin under en strålning av sin cancer på sjukhuset.

Gavin under en strålning av sin cancer på sjukhuset.

Courtesy Gavin Brooks / SWNS

Tvingades operera bort en del av penisen

Då fick Gavin skräckbeskedet, han hade den mycket sällsynta cancerformen peniscancer. Tvåbarnspappan skickades då på operation för att ta bort en del av sin penis.

– De lyfte upp min penis och skar den på mitten och tog ett hudtransplantat från mitt ben för att göra ett ollon. Men den är platt med ett hål i. Jag har döpt den den "Frankenweiner", säger Gavin skämtsamt och syftar på Frankensteins berömda monster.

Efter operationen behandlades Gavin även med cellgifter men trots det fick han beskedet att cancern hade spridit sig i kroppen. Och läkarna har nu bara gett honom ett år kvar att leva.

Gavin håller om sina två barn.

Gavin tillsammans med sina två barn som han kanske inte kommer få se växa upp.

Courtesy Gavin Brooks / SWNS

Från träningsinstruktör till rullstolsburen

– Jag har tillbringat 24 år i armén och en stor del av den tiden som konditionsträningsinstruktör och jag använder träning för att bli av med stress, nu måste jag sitta i rullstol för att se min lilla pojke spela fotboll. Jag kan inte gå långa sträckor och jag använder nu rullstol mer än jag går, säger Gavin om sitt liv just nu.

Gavin önskar att han hade fått diagnosen tidigare och vill nu öka kunskapen om den ovanliga cancerformen. Han kämpar även för att få en alternativ behandling som kan göra att han får leva lite längre, såsom immunterapi eller så kallad protonstrålning. Han har därför startat en Gofundme-sida för att samla in pengar till dessa behandlingar.

– Min son Jorje säger att han kommer att lyfta VM-bucklan en dag och jag vill vara med och se det, säger Gavin.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN