livet med barn

Hennes barn får inte gå till doktorn – kallas barnmisshandlare

Kaytlynn Green själv till vänster och med sina två barn Olive och Felix, en på ryggen och en i famnen, till höger.

FOTO: Tiktok/Caters News
Tvåbarnsmamman Kaytlynn Green låter inte sina barn gå till doktorn eller skolan – eller ha skor på sig.
Hon kallas barnmisshandlare för sin föräldrametod men nu slår hon tillbaka.
– Jag tycker inte att det är kontroversiellt, säger hon.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Morfar Georges hjärtevärmande sång till barnbarnet
0:33

Efter reklamen: Morfar Georges hjärtevärmande sång till barnbarnet

(0:33)

Slå på ljud

Amerikanska tvåbarnsmamman Kaytlynn Green, 23, har blivit viral och fått utstå en hatstorm efter att hon delat med sig av sin minst sagt udda föräldrametod online.

Kaytlynn låter inte sina barn Olive, 3, och Felix, 1, gå till doktorn. Sjukdomar botar de i stället med hemmagjorda botemedel. Hon planerar även att hemundervisa dem när de blir äldre och låter dem därmed inte gå i skolan.

Kaytlynn Green med sina två barn Olive och Felix, en på ryggen och en i famnen.

Kaytlynn med sina två barn Olive och Felix.

FOTO: Caters News

”De säger att jag inte förtjänar att ha barn”

Barnen får endast vegansk kost och inte så mycket lagad mat utan mycket frukt, grönsaker, nötter, frön, spannmål och baljväxter. De bär heller varken skor eller strumpor förutom på vintern.

– Jag utövar det som kallas holistiskt och respektfullt föräldraskap, men folk har sagt till mig att jag är en barnmisshandlare för att jag inte tillåter dem att äta viss mat och säger till mig att jag inte förtjänar att ha barn, säger Kaytlynn Green enligt New York Post.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Hela familjen sover i samma säng

Familjen Green föredrar att ta hand om sina barn helt på egen hand och fungera som såväl deras lärare, läkare och kockar. Kaytlynn har heller inga bestämda sovtider för barnen och hela familjen sover alltid i samma säng – vilket hon också har fått kritik för.

Kaytlynn Green bredvid sin partner och med ett barn på bröstet.

Hela familjen på fyra personer sover i samma säng.

FOTO: Caters News

– Jag utövar anknytningsföräldraskap, vilket innebär att vi bor med våra bebisar hela tiden under de första sex månaderna, och vi sover alla i samma säng. Vi alla fyra, säger Kaytlynn har fått höra att det är farligt att låta barnen sova i samma säng som henne, vilket hon avfärdar.

Hon fick en chock när hon fick utstå så mycket hat efter att ha delat med sig av sin föräldrastil.

– Jag vet att det jag gör inte klassas som "normalt", men jag tycker inte att det är kontroversiellt. Hatet stör mig inte, jag är väldigt säker på mina beslut, och de här människorna förstår inte det, säger Green om alla de hatkommentarer hon har fått efter att ha delat med sig av sin metod på sin blogg och på sociala medier.

FOTO: Tiktok/Caters News

FRÅN FÖRSTASIDAN