Tvåbarnsmamman spårlöst försvunnen – expertens teori: ”Ett lockbete…”

Nicola Bulleys, 45, försvunnen.

Foto: FACEBOOK/TT
Tvåbarnsmamman Nicola Bulley gick ut med hunden – och försvann.
Nu berättar experten om teorierna bakom försvinnandet.
– En tredjepart kan vara involverad, säger dykaren Peter Faulding till The Sun.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hamnar på valens middagsbord: ”Var är Steve?”
0:36

Efter reklamen: Hamnar på valens middagsbord: ”Var är Steve?”

(0:36)

Slå på ljud

I förra veckan försvann tvåbarnsmamman Nicola Bulleys, 45, mystiskt från byn St Michaels on Wyre, i nordvästra England, efter att hon varit och promenerat med sin hund. Händelsen förbryllar nu hela landet.

Det var under fredagen för två veckor sedan, som Nicola Bulleys lämnade av sina två barn som vanligt vid skolan – och åkte hemåt.

45-åringen arbetade hemifrån och 09.30 avslutade hon ett konferenssamtal med kollegor för att gå ut med sin hund. Enbart minuter efteråt larmades polis till plasten, eftersom hunden Willow sprang lös i området.

Vid en flod, i närheten av hemmet, fann polisen hundens koppel och Nicolas telefon. Men Nicola var spårlöst försvunnen.

Maken: ”Jag kan bara inte fatta…”

Sedan dess har en intensivt sökande av kvinnan inletts.

Under veckorna efter försvinnandet har polisen använt dykare, drönare, helikopter och hundar i sökandet efter tvåbarnsmamman. Trots detta är hon ännu inte funnen.

– Jag kan bara inte fatta att det har gått en vecka och det känns inte som vi har kommit någonstans. Det verkar bara helt omöjligt. Som en dröm. Jag kan inte förstå det. Just nu är det som att hon har försvunnit i tomma intet, det är vansinnigt, sa Nicolas man Paul Ansell, 44, efter försvinnandet.

Nu berättar dykexperten Peter Faulding sin teori bakom försvinnandet. För han – och sitt dykteam, har inte lyckats finna tvåbarnsmamman. Till BBC berättar Pete Faulding om vad tror har hänt.

Dykexperten Paul Ansell, 44.

Foto: Danny Lawson/TT

– Om Nicola inte är i ån, så är min åsikt i dag att en tredje part kan vara involverad. Mobilen kan ha blivit placerad på bänken som ett lockbete. Tyvärr finns inte tillräckligt med övervakningskameror i området för att ge en tydlig bild över vad som hänt. Polisen arbetar hårt i bakgrunden nu för att ta reda på vad som hänt, säger dykexperten.

– Det här är ett väldigt annorlunda fall. Vi har väldigt lite information, säger Peter Faulding.

FOTO: Facebook/Guardian News

FRÅN FÖRSTASIDAN