Tvåbarnsmamman Alex, 28, död i bilkrasch – efter vansinnesfärd

Foto: privat

Tvåbarnsmamman Alex Ford, 28, satt i en bil med två vänner.
Då kraschade bilen in en tegelvägg i över 130 kilometer i timmen.
Alex dog på sjukhus och efterlämnar två småbarn.

I slutet av april i år hoppade tvåbarnsmamman Alex Ford, 28, tillsammans med vännerna Scott Simpson, 33, och Jay McEvoy, 28, in i en hyrbil efter ett besök på puben Deysbrook i West Derby.

Det skulle bli starten på en fullständig tragedi.

På väg mot ett okänt mål ska bilen i hög hastighet ha kört in i en lyktstolpe och tegelvägg i en rondell, rapporterar tidningen The Liverpool Echo.

Alex Ford blev bara 28. Hon dog i bilkraschen. Föraren, Alex vän Scott som också dog, visade sig ha varit påverkad vid olyckan.

Alex Ford blev bara 28. Hon dog i bilkraschen. Föraren, Alex vän Scott som också dog, visade sig ha varit påverkad vid olyckan.

GoFundMe/privat, Marcin Nowak / Zuma press

Kollisionen var så pass kraftig att den fick bilen att stå upp och rotera. Efter att allmänheten ringt polis och ambulans, fördes alla i bilen till tre olika sjukhus.

Där avled de senare på grund av sina svåra skador.

SORG Försökte rädda tvillingarna – då sköljdes de ur pappans famn

Hyllas av sina respektive familjer

Vännerna Alex Ford, Scott Simpson och Jay McEvoy hade alla tre småbarn där hemma. Nu hyllas de unga föräldrarna av sina vänner och familjer.

28-åriga Alex Ford beskrivs som en stolt mamma som älskade sina två små barn.

– Alla som kom i kontakt med henne sa att hon alltid lämnade ett gott intryck. Hon var en kärleksfull person, säger en av hennes vänner.

Alex Ford. Foto: privat

Ant Armstrong

Startade insamling för barnen

En av småbarnsmammans vänner, Tamara Jane Lunt, har startat en insamling i förmån för Alexs barn. Den är i skrivande stund är uppe i drygt 115 000 svenska kronor.

En annan nära vän, Ant Armstrong, är musiker och dj, höll en stor fest som hyllning till Alex. Det är också han som tagit bilden på Alex, här ovanför.

”En solstråle”

Jay var egentligen döpt till James, men hade många smeknamn bland sina vänner. Han kallades även Jim och Jimbo och nu berättar hans familj om sin sorg.

– James levde ett lyckligt liv. Han gick alltid med ett leende på läpparna. Han har en mycket speciell plats i våra hjärtan och kommer att göra det för evigt. Han är en pappa, son, bror, barnbarn och brorson. Men det viktigaste av allt, han var en evig vän, säger familjen McEvoy till The Liverpool Echo.

Scott Simpson beskrivs som en fantastisk pappa.

– Han älskade sin familj och var en solstråle i allas våra liv, säger hans anhöriga.

Scott Simpson som körde bilden och James McEvoy. Båda dog i olyckan. Foto: GoFundMe

Föraren var påverkad vid olyckstillfället

Polisen beskriver olyckan som svår men att föraren Scott Simpson kört alldeles för fort, 136 kilometer i timmen, den där kvällen.

– Lyckligtvis skadades ingen annan utanför bilen. Föraren verkade köra i en för hög hastighet när han körde in i rondellen. Alla tre blev troligtvis medvetslösa av smällen och visste förmodligen inte om skadorna de ådragit sig, säger obducenten Andre Rebello till The Liverpool Echo.

Efter att de avlidna drog- och alkoholtestats visade det sig att föraren Scott Simpson varit alkoholpåverkad samt hade spår av cannabis i blodet.

LÄS OCKSÅ: Nyfödd hittad ÖVERGIVEN i byrå – nu söker polisen föräldrarna

LÄS OCKSÅ: Mamman: Jag giftes bort när jag var 16 – värsta dagen i mitt liv

FOTO: GoFundMe/privat, Marcin Nowak / Zuma press

SENASTE NYTT!