Två män skjutna i Tranås – polisen jagar de misstänkta

Polisen arbetar i Tranås efter skjutningen under natten.

Foto: Pontus Stenberg / TT
Två män i 30-årsåldern har hittats skjutna i den småländska orten Tranås.
Polisen larmades strax efter midnatt.
– Jakten på gärningsmän är i full gång, säger Tommy Thorngren, vid polisen i region öst.

Två män i 30-årsåldern hittades natten till fredag skjutna i den småländska orten Tranås. När polisen fick larmet och åkte mot platsen hade klockan passerat en bit efter midnatt.

Männen fördes till sjukhus och platsen där de hittats, i närheten av resecentrum, spärrades av, berättar polisregion Östs presstalesperson Tommy Thorngren för tidningen Aftonbladet.

Försvunna Maline hittad tragiskt död – misstanken om mystiska fallet

Enligt Thorngren tyder skadorna på att männen har skjutits.

– Det är för tidigt för att säga så mycket om deras tillstånd. De var vakna och talbara när patrullerna kom till platsen, men mitt intryck är att en av dem framstår som mer skadad än den andre, säger Tommy Thorngren.

– Jakten på gärningsmän är i full gång. Det är viktigt att göra rätt uppgifter tidigt i förundersökningen. Hela apparaten drar igång nu.

Polis arbetar efter skotten i Tranås där två män skadades.

Polisen larmades till brottsplatsen strax efter midnatt.

Pontus Stenberg/ TT

Man i 50-årsåldern greps av polis

Enligt Tommy Thorngren är de båda männen bekanta ansikten för polisen. Under morgontimmarna har en man gripits, misstänkt för inblandning i skjutningen.

– Vi har gjort ett flertal kontroller av personer runtomkring den här händelsen. En person har frihetsberövats och medtagits för förhör, säger Tommy Thorngren till Expressen.

Mannen som frihetsberövats är i 50-årsåldern. Han anhölls senare av åklagaren och är misstänkt för medhjälp till mordförsök, men på morgonen släpptes han fri igen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Polisen inledde en jakt på gärningsmännen och lyckades gripa en person.

Pontus Stenberg/ TT

Polisen vill ha tips om skotten i Tranås

Nu vill polisen få in fler tips om händelsen på polisens nummer 114 14. Redan har allmänhetens iakttagelser hjälpt arbetet framåt, menar Tommy Thorngren:

– Skottlossningen inträffade väldigt nära resecentrum. Det är inte en tidpunkt på dygnet då det är jättemycket rörelse, men vi har ett flertal personer som hört av sig redan. Det kan absolut finnas fler som sett eller hört något, säger han.

LÄS OCKSÅ: Göran Greider bryter tystnaden om nya hälsokampen

LÄS OCKSÅ: Så dyrt blir det om du fimpar fel – alla nya lagar 2022

FOTO: Pontus Stenberg / TT

SENASTE NYTT!