Två mammor adopterar tre biologiska bröder – samtidigt: ”Magkänsla”

Två mammor adopterar tre biologiska bröder – samtidigt: ”Magkänsla”

Två mammor adopterade tre biologiska bröder.

Foto: FACEBOOK
Paret Lena och KC adopterade tre biologiska bröder – så att de kan växa upp tillsammans.
– Vi gjorde det på magkänslan. Vi sa ja eftersom att hålla ihop bröderna var väldigt viktigt för oss, säger mamman Lena Currie till Good Morning America.

Paret Lena Currier och KC Currier, från den amerikanska delstaten Massachusetts, adopterade tre bröder – samtidigt. Trots att de till en början letade efter ett barn att adoptera – så tog de in alla tre barnen till sin familj.

Alla bröder var under fyra år. Pojkarna heter Joey, 3, Logan, 2, och Noah, 1 – och fick fira sin första jul tillsammans med sin nya ”evighetsfamilj”.

Mammorna KC och Lena adopterade tre biologiska bröder – trots att det till en början endast letade efter ett barn. ”Vi gjorde det på magkänsla”, berättar de i tv-programmet Good Morning America.

Foto: FACEBOOK

”Vi såg en bild på Joey”

Allt började när KC och Lena ville adoptera en pojke. De adopterade till en början storebrodern Joey, som då var två år gammal.

– Vi såg en bild på Joey på ett evenemang. Vi visste direkt att det skulle bli en bra match för oss. Han var vara 18 månader då, berättar Lena för Good Morning America.

Men efter de adopterat Joey – så skulle äventyret med det nya barnet bara börja. Adoptionsbyrån ringde en dag till paret och berättade att Joey hade en bror, Noah, som också behövde ett hem. Paret behövde inte ens fundera över beslutet – och tackade ja direkt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST:
Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Vi gjorde det på magkänsla”

Men då fick paret ny information att det fanns en trejde broder – Logan. Inte heller här kände de att beslutet var svårt. Paret adopterade de yngre bröderna samtidigt, berättar de för tv-programmet.

– Vi gjorde det på magkänslan. Vi sa ja eftersom att hålla ihop bröderna var väldigt viktigt för oss, säger mamman i programmet.

”Blev vår första jul tillsammans som familj”

Att adoptera är ingen enkel match – och definitivt intre tre bröder, mer eller mindre, samtidigt. Men paret kände att det var enda rätta att göra. Paret firade sin första jul med bröderna 2019.

– Det blev vår första jul tillsammans som famiilj. Nu är allt klart och vi kommer leva såhär permanent. Nu kan vi börja drömma om skolan, betyg, idrottsträningar, säger KC i programmet.

Paret KC och Lena på bröllop.

Foto: FACEBOOK

I dag lever båda paret KC och Lena lyckliga på den amerikanska östkusten. Pojkarna har börjat lära sig cykla – och äldsta brodern Joey ska snart börja skolan.

LÄS OCKSÅ: Brody Sims, 11, hjälteinsats räddade livet på syskonen: ”Overkligt

LÄS OCKSÅ: Familjen adopterar barn – med samma sjukdom som deras son

Foto: FACEBOOK, PRIVAT

FRÅN FÖRSTASIDAN