TV4:s hårda tilltag – stänger av reporter från bevakning: ”Skadat …”

TV4:s hårda tilltag – stänger av reporter från bevakning: ”Skadat …”

Foto: TT
TV4-reporten stängs av från att bevaka politik – efter att klottrat ”Ebba Slebba” i ett kvarglömt anteckningsblock.
– Vi tycker det som reportern ändå har gjort har skadat oss så pass mycket, säger nyhetschef Fredrick Malmberg till Expressen.
Ebba Bush (KD) sjunger "Always Look On The Bright Side Of Life"
0:21

Efter reklamen: Ebba Bush (KD) sjunger "Always Look On The Bright Side Of Life"

(0:21)

Slå på ljud

Under fredagen spreds bilder på ett anteckningsblock, med TV4-loggan, och orden ”Ebba Slebba” nedklottrat. Anteckningsblocket hittades i riksdagens matsal – och skapade stor ilska. TV4 bekräftade senare på kvällen att blocket tillhörde en av deras reportrar, något Hänt rapporterade om då.

På Twitter gjorde många kopplingen till att orden beskrev KD-ledaren och Energi- och näringsministern Ebba Busch, 35. Men det menade TV4:s nyhetschef Fredrick Malmberg att så inte var fallet.

TV4: ”Skadat oss så pass mycket”

Istället handlade klottret om 90-talsserien Ebba och Didrik – där en av karaktärerna kallas just ”Ebba Slebba”. En ursäkt som många användare på Twitter sköt ner.

Under lördagen kom TV4 med andra besked, rapporterar Expressen.

För nu har tv-kanalen valt att stänga av reporten från att bevaka politik.

– Vi tycker att det som reportern ändå har gjort har skadat oss så pass mycket och det har varit tveksamheter kring det så det är därför vi fattar beslutet, säger Fredrick Malmberg, till Expressen.

Enligt Fredrick Malmberg inser reporten allvaret i frågan.

– Reportern inser det allvarliga i det, och det är klart att hen också är besviken att hen inte kan bevaka politiken överhuvudtaget på grund av det här, säger han.

Foto: TT, PRIVAT

FRÅN FÖRSTASIDAN