TV4-profilens tvingades dölja sin identitet i flera år på grund av hatet

Camilla Hamid i sommar i P1

Bakdrottningen Camille Hamid har blivit ett välkänt ansikte i TV4 och på sina sociala medier syns hon allt som oftast när hon delar med sig av sina bakverk.
Men det fanns en tid innan då hon tvingades dölja sin riktiga identitet.
– Jag var livrädd att visa minsta detalj som kunde identifiera mig som Nordafrikan, säger hon i Sommar i P1.
0:36

Efter reklamen: Sommarprat med bakbloggaren Camilla Hamid

(0:36)

Slå på ljud

Camilla Hamid, 30, är en av Sveriges största bakprofiler. Förutom att synas i TV4 och Nyhetsmorgon titt som tätt så har hon också ett eget Instagram-konto med omkring en halv miljon följare.

I bakdrottningens sociala kanaler visar hon ofta upp sina olika bakverk, bilder på sig själv och på maken Binyamine.

Men så har det inte alltid varit. Istället så valde Camilla Hamid att dölja sin identitet i flera års tid innan hon till slut berättade vem personen bakom det stora bakkontot egentligen var.

– När jag startade mitt Instagramkonto år 2014 på uppmaning av en vän som tyckte mina bakverk gjorde sig bra på bild, så bestämde jag mig väldigt tidigt för att på det här kontot ska bara min kompetens synas. Jag var livrädd att visa minsta detalj som kunde identifiera mig som Nordafrikan, säger hon i sitt sommarprat i P1.

Camilla Hamid i Sommar i P1: ”Ville inte bli påkommen”

Verkligheten för Camilla Hamid var en helt annat än vad man kunde se på det hemliga Instagram-kontot. Både glåpord, påhopp samt fysiska angrepp mot hennes etnicitet och religösa åskådning hörde till det vardagliga livet.

– Jag ville inte bli påkommen med att inte vara den där klassiska baktjejen, för att få förtroende och för att få mina recept bakade efter, säger Camilla Hamid i Sommar i P1.

Även i Nyhetsmorgon har hon tidigare pratat om hur det var att hålla sig hemlig.

– Det var så skönt för att när jag var anonym på Instagram så kunde folk bara se mig för min kompetens, och det var så otroligt befriande, berättade hon då för programledaren Anders Pihlblad i Nyhetsmorgon

Pappan tappar taget – störtar ner med kläderna på

Se klippet här!

Vändningen efter vågade draget

Det var 2016 när vändpunkten kom. Camilla Hamids blogg hade blivit nominerad och vunnit kategorin Bästa bak- och dessertblogg på en matmässa. Och det var när hon stod på scenen för att ta emot priset som hon för första gången visade upp vem hon egentligen var.

– Nu visste alla hur jag såg ut i verkligheten och jag gjorde mig redo att både bli hatad och avföljd, säger hon i Sommar i P1.

Men tvärt om mot vad bakdrottningen trodde så möttes hon av mängder med kärlek istället för massa fördomar.

Sedan dröjde det inte länge innan hon publicerade första bilden på sig själv på sitt Instagram-konto. Och efter den bilden så har hon aldrig känt sig tvungen att dölja sin identitet.

FOTO: Youtube

SENASTE NYTT!