Pappan dog efter olycka i dusch – lever vidare efter familjens beslut

Pappan dog efter olycka i dusch – lever vidare efter familjens beslut

En trebarnspappa dog av en blodpropp när han duschade
Nu lever han vidare – i fyra andra människor.
– Han är verkligen en legend som kommer leva för evigt, säger hans familj.
47-årig mamma dog efter åktur i karusell – sonen Gunnar berättar om sorgen
Slå på ljud

En musiklärare från New Jersey, USA fick en blodpropp i duschen. Det akuta sjukdomsfallet skulle leda till hans död.

Men trebarnspappan Robert Ambrosino, 55, som var älskad av hela sitt lokala samhälle, valde att göra en godhjärtat gärning.

Trebarnspappan var inte bara en fotbollstränare för det lokala laget, utan även en älskad musiker. Han förberedde sig för en spelning när han kollapsade i badrummet i sitt hem, den 26 september.

Han fördes akut till sjukhuset. Trots läkarnas försök att återuppliva trebarnspappan, så skulle Robert Ambrosino 24 timmar senare förklaras hjärndöd. Inget kunde nu längre rädda den lokala profilen.

Familjen ställdes inför ett omöjligt val när pappan förklarades hjärndöd.

Foto: GOFUNDME

Ställdes inför ett fruktansvärt val

Familjen ställdes inför ett fruktansvärt val. Det var dags att besluta om de skulle stänga av respiratorn som höll igång 55-åriga Robert Ambrosino hjärta och lungor. Dagen efter att han förklarades hjärndöd, så stängde familjen av respiratorn. Men Robert Ambrosino skulle inte försvinna utan att lämna ett avtryck, trots sin plötsliga död.

Enligt The Daily Record och Robert Ambrosino brorsdotter Alexis Ambrosino så skulle familjens svåra beslut inte bara avsluta liv – utan rädda flera stycken. 55-åringens organ kunde nämligen nu transplanteras till hela fyra stycken vårt sjuka patienter.

Robert Ambrosino, 55, var en musiklärare vid den lokala högstadieskolan. Han dog när han skulle förbereda sig inför en spelning.

Foto: GOFUNDME

”Men ibland går det att göra något gott, av allt det onda”

– Efter timmar i chock, tvivel och oräkneliga tårar, tvingades familjen göra sitt livs svåraste beslut. Att behålla Rob i respiratorn, eller låta honom gå, säger en vän till familjen.

– I vissa tragedier går det inte finna någon tröst. Men ibland går det att göra något gott, av allt det onda. I vår familj var det att låta Robs donera sina organ, säger familjen till The Daily Record.

Familjen har efter händelsen startat en GoFundMe-sida, för att kunna betala sjukvårdskostnader efter Robert Ambrosino död och stödja familjen. Men på sidan skriver de också om vikten att donera sina organ.

”Visste du att endast 1 procent av alla som är listade som organdonatorer, faktiskt kan donera i organ? Anledningen till att vår familj kunde klara av kraven som ställs på organdonationer var att Robert Ambrosino dog på sjukhuset, i en respirator”, skriver systerdottern Alexis Ambrosino på sidan.

”Han lever nu vidare”

Hon fortsätter med att familjen känner tröst i att Robert Ambrosino lever vidare i andra personer.

”Vi känner tröst i att han kunde hjälpa så många andra. Han lever nu vidare”.

Hittills har Robert Ambrosino räddat fyra andra liv. Hans hjärta donerades till en 61-årig man. Hans lever till en 53-årig. Båda njurarnas donerades till två andra.

Fler än 800 människor har valt att donera till familjens GoFundMe-sida. Totalt har de samlat in 115 000 dollar, omkring en miljon svenska kronor. Familjen bor i samhället Sparta i USA. Där arbetade Robert Ambrosino som musiklärare på den lokala högstadieskolan, Dover High School.

Han lämnar efter sig sin hustru Kristina, sina tre barn, Erika, 20, Lauren, 17, och Robbie, 13. Även det lokala samhället har utryckt sorg över förlusten av den lokala profilen, som gav sitt liv för sitt samhälle – och andra.

– Att säga att Rob kände många, men älskad av fler är att utrycka sig milt, säger familjen.

LÄS OCKSÅ: Ianto kördes ihjäl av pappans bil – mamma Chloes sorg: ”Förkrossande”

LÄS OCKSÅ: Småbarnsmamma död i tragisk olycka: ”Det här är en grym värld”

Foto: GOFUNDME

FRÅN FÖRSTASIDAN