Mamman Maya Millete ville lämna maken – då dödade han henne

Maya Millete med sitt ena barn.

FOTO: PRIVAT
Maya Millete och maken hade varit ett par i 20 år och hade tre barn tillsammans.
Nu ville hon skiljas.
Det fick maken att helt tappa besinningen – nu misstänks han för mord.

May Millete kallades Maya av alla sina nära och kära. Som ung träffade hon ett år äldre Larry, de gifte sig och fick tre barn tillsammans. Paret bodde i Chula Vista i Kalifornien.

Men Maya ville skiljas.

Sista gången hon sågs i livet var på kvällen den sjunde januari i år. Polisen utredde till en början det hela som ett försvinnande. Men teorierna om fallet har ändrats.

Hockeystjärnan Jimmys, 31, dödsorsak fastställd – fruns chock

Hade bokat tid med advokat

Nu tror utredarna att Maya, som var 39 år då hon försvann, dödades av maken Larry, 40, när hon berättade att hon ville lämna honom.

Enligt utredningen hade Maya Millete sagt att hon velat skiljas redan under 2020 och hade bokat tid hos en skilsmässoadvokat den 12 januari. Maya Millete hade försökt prata med Larry om att de kunde ha delad vårdnad om barnen, men han vägrade gå med på det upplägget.

Maya Millete och ett av hennes tre barn.

Maya Millete och ett av hennes tre barn.

FOTO: PRIVAT

Maken åtalas för mord

På tisdagen höll polisen och åklagaren en presskonferens om fallet. Åklagaren Summer Stephan berättar att Larry Millete kommer att åtalas för mord och illegalt vapeninnehav, skriver amerikanska People.

– I mordfall finns det ofta en utlösande händelse. I det här fallet inträffade den sjunde januari 2021. Då pratade inte May längre om skilsmässa. Hon hade tagit ett steg, det sista samtalet hon gjorde var till en skilsmässoadvokat. Efter det gjorde hon inga fler samtal.

Fick panik när frun ville skiljas

Larry Millete verkar ha fått panik. Att han kände till hustruns samtal till advokaten visar de skärmdumpar han skickade till sin chef med orden ”Det är slutgiltigt”.

Han ska även tidigare ha försökt anlita olika personer med påstådda magiska förmågor för att kasta besvärjelser över hustrun. I december, en månad innan det misstänkta mordet, ska Larry Millette bett personerna uttala förbannelser om att Maya skulle bli förlamad eller råka ut för en trafikolycka.

Åklagaren håller presskonferens.

Polis och åklagare håller pressträff. Vid sidan om tröstas Mayas syster av sina anhöriga.

FOTO: Polisen

Maken: ”Är redo att tappa det”

Telefontrafiken visar att Maya Millete skickade ett sista meddelande till en familjemedlem natten mot den åttonde januari. Samtidigt skickade Larry ett meddelande till en vän: ”Jag tror hon vill få mig att tappa det” och sedan ”Jag skakar inombords och är redo att tappa det”. Efter klockan fem i halv två på morgonen slutar Mayas telefonaktivitet.

Tidigt på morgonen flyttade Larry familjens bil till en plats i garaget som inte kunde ses av övervakningskameran. Runt sextiden tog han med familjens yngsta barn, fyraåringen, och lämnade hemmet utan att ta med sig de två äldre barnen eller sin telefon. Han var borta i elva timmar.

Hittade pistol

Larry Millete påstår att han åkte till en strand, men bilens GPS visar inte vart han åkte. Det enda som utredarna kunnat se var att han slog in sin hemadress när han befann sig två och en halv timmar längre bort. Stranden han påstår sig ha besök ligger bara en halvtimmes bilresa från parets bostad.

Polisen har även upptäckt att Larry Millette hade ett illegalt vapen, en grovkalibrig pistol.

Sökinsats efter Maya Millete.

En stor sökinsats pågår efter Maya Millete.

FOTO: PRIVAT

”Inget tyder på att hon är i livet”

Någon kropp har inte hittats men åklagaren tror ändå att hon kan vinna målet.

– Indicierna pekar på att det var falskt spel och att det skett ett mord. Någon som tar sitt eget liv kan inte gömma undan sin kropp, säger Summer Stephans under pressträffen och fortsätter:

– Det finns ingenting som tyder på att May fortfarande är i livet.

Systern: ”Hon älskade honom”

Maya Milletes syster Maricris Drouaillet var med under pressträffen och tackar polisen som utrett fallet. Hon säger att det varit otroligt tufft att inse sanningen om Larry.

– Det är tufft att gå emot en familjemedlem. Han har varit med oss i 20 år. Min syster älskade honom. Hon gav honom tre barn, säger hon.

Maya Millete.

Maya Millete försvann i januari i år. Hennes kropp har ännu inte hittats.

FOTO: PRIVAT

Nu hoppas systern och familjen att kroppen efter Maya Millete ska återfinnas.

– Det här är inte slutet för oss. Vi har en lång väg framåt och vädjar till allmänheten: Snälla hjälp oss få hem min syster. Jag vill bara se henne en sista gång.

LÄS OCKSÅ: Mormor Susans tragiska öde i fängelset efter knarksmugglingen

LÄS OCKSÅ: Sanningen om döda Gabby, 22, chockar familjen

FOTO: Privat, Polisen

Senaste nytt