brott

Mamma körde full med sina tre barn i bilen – bara timmar efter intervju

Maxine Watts ler och tittar in i kameran.

FOTO: Facebook

Trebarnsmamman Maxine Watts togs på bar gärning när hon körde full med sina tre barn i bilen.
Bara timmar tidigare hade hon intervjuats av den lokala tidningen om de ekonomiska svårigheterna för att kunna ha sina barn på dagis, skriver Metro.

Kvinnan kör full – krockar in i lastbil
0:24

Efter reklamen: Kvinnan kör full – krockar in i lastbil

(0:24)

Slå på ljud

Brittiska trebarnsmamman Maxine Watts, 40, backade in i en annan bil när hon skulle köpa mat åt sina tre barn som hon hade med sig i bilen. Hon utbytte därför kontaktuppgifter med föraren till den andra bilen. Föraren upptäckte då att Maxines andedräkt stank av alkohol och att hon sluddrade. Hen ringde därför polisen efter att de hade skiljts åt.

Maxine kunde därmed tas på bar gärning när hon körde full med sina tre barn i bilen. Hon togs med till polisstationen där hon misslyckades hela nio gånger med att göra ett alkoholtest. Hon kunde inte blåsa på rätt sätt. Det första testet Maxine gjorde när hon omhändertogs visade dock på alkohol i andedräkten.

Greps bara timmar efter nyhetsintervju

Bara timmar innan Maxine togs av polisen hade hon blivit intervjuad av den lokala tidningen. Ämnet var då: Hur svårt det är ekonomisk att kunna ha sina barn på dagis.

Fem dagar efter att mamman hade gripits för rattfylleri trycktes artikeln i tidningen där mamman bland annat säger ”Jag vill börja kunna försörja min familj”.

Advokaten: ”Det var fredag eftermiddag”

Kvinnans advokat Steve Coupe säger att hans klient ”skäms över att vara i rättssalen.”

”Det var fredags eftermiddag och hon hade tillbringat en stor del av dagen med att förbereda sig inför en nyhetsartikel som belyste bristen på billig barnomsorg för mammor som vill kunna börja jobba”, säger han och fortsätter.

”Det som är försvårande är att hon var inblandad i en krock och hade barn i bilen”.

Mamman dömdes till att betala motsvarande 1500 kronor i böter och drygt 2000 kronor till brottsoffret. Hon blev även av med körkortet i 16 månader.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN