Trebarnsmamman blev förlamad efter exets attack – nu kan hon gå igen

Josey Trupp blev utsatt för en svår misshandel som 16-åring och fick en skada på ryggraden. I dag kan trebarnsmamman gå igen.

FOTO: JOSEY TRUPP / PRIVAT
I total ilska slungade ex-pojkvännen en 35 kilos tung cementplatta mot Josey Trupp.
Den brutala misshandeln gjorde henne förlamad från nacken och neråt.
Men hon gav sig inte. Nu kan den modiga trebarnsmamman gå.

Som 16-åring hade Josey Trupp, i dag 28 år, ett stormigt förhållande med pojkvännen Brandon Moore, 17. Han var våldsam och kontrollerande.

– Jag träffade mitt ex I skolan och vi hade ett ”på och av”-förhållande från att jag var 14 år tills jag var 16. Det var första förhållandet för båda, säger Josey till The Mirror.

Josey Trupp berättar att Brandon ofta gav sig på henne fysiskt. Han kunde slå henne i ansiktet, för att sedan glömma vad han gjort när hon var ledsen och sårad och krävde att han bad om ursäkt.

Till sist gjorde 17-årige Brandon slut med Josey för att han inte ville skada henne mer. Men några dagar efter uppbrottet gick allt över styr.

En kväll kom Brandon oanmäld över till Joseys hus och ringde på. Josey hade en killkompis på besök. De hade tittat på tv och somnat i soffan tillsammans och Brandon blev ursinnig av svartsjuka. Han krävde att Josey skulle komma ut och prata med honom. Hon minns inte om hon gick ut självmant eller om Brandon släpade ut henne.

Josey förstod att hon vara i livsfara och försökte fly, men hann inte.

Trodde hon skulle dö

För plötsligt kastade Brandon en 35 kilo tung betongplatta mot Josey. Den träffade henne över ryggen och hon slogs till marken. När Josey vaknade upp förstod hon att hon blödde från huvudet. Hon säger att hon trodde att hon skulle dö.

Vännen som somnat på soffan hade vaknat av tumultet och sprang ut. Han hittade Josey liggande på gräsmattan och slog larm.

Betongplattan som Brandon kastat hade stått lutad mot familjen Trupps källardörr för att förhindra att den blåste upp.

På sjukhuset fick mamma Rhonda berätta att Josey var förlamad från nacken.

På sjukhuset fick mamma Rhonda berätta för sin blåslagna dotter vad som hänt och att hon var förlamad från nacken och ner.

FOTO: JOSEY TRUPP / PRIVAT

Josey fördes till sjukhus, samtidigt som ex-pojkvännen flydde från platsen. Han tog sitt liv efter attacken.

Joseys mamma Rhonda, 53, kom hem samtidigt som hennes blodiga dotter lastades in i ambulansen.

På sjukhuset fick familjen veta att Joseys nacke var bruten. Dessutom hade hon brutit sin käke och kindben.

Läkarna: Du kommer aldrig kunna gå igen

När Josey vaknade upp på sjukhuset tvingades hennes mamma Rhonda berätta vad som hänt. Josey minns att hon både blev lättad och arg över att Brandon tagit sitt liv. Lättad för att han inte längre kunde skada henne, men arg för att han skadat henne så svårt.

– Läkarna sa att jag var förlamad från nacken och neråt och aldrig skulle kunna gå igen.

På sjukhuset fick Josey veta att hon aldrig mer skulle kunna gå. Hennes ständiga följeslagare blev hunden Kaley som stöttade henne genom rehabiliteringen.

På sjukhuset fick Josey veta att hon aldrig mer skulle kunna gå igen. Hennes ständiga följeslagare blev hunden Kaley som stöttade henne genom rehabiliteringen.

FOTO: JOSEY TRUPP / PRIVAT

Trots intensiv rehab på sjukhuset hade Josey ingen känsel i sin vänstra hand och rörligheten i högerhanden var väldigt begränsad.

Men Josey Trupp är både stark och modig. Hon kämpade för att lära sig gå igen. Målet var att kunna gå på skolavslutningen. Efter två månader lyckades den målinriktade 16-åringen ta några små steg på sjukhuset.

Sex månader senare kunde hon gå igen.

”Mina barn har gett mitt liv mening”

Nu vill Josey Trupp berätta sin historia för att uppmärksamma våld i nära relation och hur man kan överleva ett trauma. Hon hoppas kunna utbilda sig till terapeut en dag för att kunna hjälpa fler i samma situation.

Josey använder också sina sociala medier för att lyfta fram frågor som rör funktionsnedsättningar och rehabilitering.

Josey Trupp med sina tre barn.

Josey Trupp berättar att hennes barn hjälpt henne mycket och är ljuset i hennes liv.

FOTO: JOSEY TRUPP / PRIVAT

I dag har hon och pojkvännen Zack Lazarus, 27, fått tre barn tillsammans, Jediah, 7, Jolena, 4, och Journey, 2. Familjen bor i staden Troy i Ohio, USA.

– Att träffa Zack hjälpte definitivt mig att komma över mitt trauma och nu har jag någon att luta mig mot. Mina barn har gett mitt liv mening igen och det känns bra att vara så självständig att jag kan ta hand om dem på egen hand – särskilt efter att läkarna sa att jag skulle vara förlamad för livet.

LÄS OCKSÅ: Mamman kämpade i flera år för att bli gravid – lilla Louis dog

LÄS OCKSÅ: Hon sa ja till pojkvännens ring – tre veckor senare var hon död

FOTO: JOSEY TRUPP / PRIVAT

FRÅN FÖRSTASIDAN