TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Tre skjutningar på en timme – människor har befunnit sig i husen

19 jan, 2023 
https://image.hant.se/image-8773938?imageId=8773938&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Daniel Sörensen
Tre skjutningar på en timme – i Uppsala och Stockholm
Klockan 02 natten mot torsdag larmades polisen i Uppsala till ett bostadshus som blivit påskjutet.
En timme senare ägde två skottlossningar rum i Stockholm – en i Farsta, en i Husby.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tesla tvärnitar och orsakar seriekrockBrand logo
Tesla tvärnitar och orsakar seriekrock

Uppsala-polisen åkte ut till ett bostadsområde strax utanför Uppsala och kunde konstatera att det skjutits mot ett bostadshus, men att ingen skadats trots att flera människor befann sig i huset. Brottsrubriceringen är mordförsök.

– Vi startade en större polisinsats och kunde snabbt konstatera att ett hus blivit påskjutet med flera skott. Vi undersöker om skjutningen kan vara kopplat till andra grova brott i Uppsala. Men jag kan varken bekräfta eller kommentera närmare på det, säger Jonas Eronen vid polisen till Aftonbladet.

Två snarlika händelser i Stockholm

Ungefär en timme senare, vid 03-tiden, inkom första larmet om skottlossning i huvudstaden. Någon hade skjutit in genom en lägenhetsdörr i Farsta i södra Stockholm. Flera personer i området hade hört höga smällar.

– Lägenheten ligger några våningar upp, gärningsmannen har alltså begett sig in trapphuset och skjutit in genom en lägenhet, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen i Stockholm till Aftonbladet.

Tio minuter senare, vid 03.13, sköt någon ett flertal skott in i en lägenhet i Husby. Händelsen påminner väldigt mycket om Farsta-skjutningen. I båda fallen är den initiala brottsrubriceringen mordförsök. Inga människor har skadats och ingen har heller gripits. Däremot har det funnits människor i minst en av lägenheterna.

– Vi misstänker att båda skjutningarna kan läggas in i en tidslinjal som rör övriga grova brott i Stockholm de senaste tre veckorna, säger Ola Österling.

FOTO: Johan Nilsson/TT

Annons