krimfall

Försvunna tonårsflickan är hittad: ”Välbehållen”

Försvunna tonårsflickan är hittad: ”Välbehållen”

Den 14-åriga tonårsflickan har varit försvunnen i fem dagar.
Nu har hon hittats välbehållen, skriver polisen på sin hemsida.
Armand Duplantis om framtida barn och stavhopp
0:24

Efter reklamen: Armand Duplantis om framtida barn och stavhopp

(0:24)

Slå på ljud

Tonårsflickan tog tåget till Göteborg för fem dagar sedan, från en ort Värmland. Sedan dess var flickan varit spårlöst försvunnen, något Hänt tidigare har rapporterat om.

Nu har 14-åringen hittats välbehållen, skriver polisen på sin hemsida.

”Vi har fått information om att flickan ska vara hittad och välbehållen”, skriver polisen i en uppdatering. Tidigare under tisdagen publicerade polisen en bild på flickan – och bad allmänheten om hjälp för att hitta henne.

Polisen misstänker att flickan har tagit tåget till Göteborg för att träffa en man i 20-årsåldern. Mannen är sedan tidigare dömd för tre fall av våldtäkt mot barn. För detta har han suttit tre år i fängelse.

Polisen misstänker att detta är ett fall av grooming, där flickan uppmuntrats att träffa mannen i ett sexuellt syfte. Under tisdagen häktades den 20-åriga mannen, som togs av polis redan under lördagen, skriver Aftonbladet.

Flickan fyller 14 år i dag

Under tisdagen gjorde Göteborgspolisen ett omtag – och gick ut med en bild på tonårsflickan. Polisen hoppades på att få in tips och hjälp från allmänheten.

– Vi kommer att göra ett omtag. Vi har redan påbörjat ett lite mer noggrant närsök från den sista iakttagelseplatsen av flickan, uppe i Biskopsgården nu i helgen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid Göteborgspolisen, till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet misstänkte polisen att flickan gömde sig frivilligt. I dag fyller flickan 14 år.

– Har hon varit synlig någonstans, känner någon igen henne från en buss? Hon är ju bara 13, hon fyller 14 i dag. Ensam som hon har varit i Göteborg, det är klart hon utsätter sig själv för fara.

Foto: POLISEN, TT

FRÅN FÖRSTASIDAN