Tog selfie – sen mördade han höggravida frun

Hakan och Semra Aysal

Semra hade bara några sekunder kvar att leva.
Hennes man tog en selfie.
Sedan knuffade han ut henne för stupet.
0:53

Efter reklamen: Polisen griper självmordsbombare utanför polisstation

(0:53)

I juni 2018 åker Hakan Aysal, 41, tillsammans med sin hustru Semra, 32, på semester i sydöstra Turkiet. På plats säger han att han gärna vill se vackra Butterfly Valley men Semra är tveksam. Hon är gravid och det är lite för tufft att ta sig ända upp på berget.

Men Hakan övertalar henne och visst tycker hon det är vackert att titta ut över Medelhavet från 300 meters höjd.

Det är bilden du ser här nedan:

Hakan Aysal

Sista bilden som togs innan Hakan Aysal mördar sin hustru Semra.

Det är till synes en idyllisk bild av en man och hans fru som njuter av medelshavssommaren och varandra. Idyllen, det som verkade så romantiskt och härligt, slås sönder några sekunder efter att Hakan tagit selfien.

Hakan knuffar Semra utför stupet och hon dör direkt då hon slår ner på de vassa klipporna nere vid vattnet.

Motivet bakom mordet på Semra

Det här var inte något som Hakan kom på i stunden. Hakan planerade att mörda Semra.

Paret hade grälat mycket under vintern och våren, bland annat om deras ekonomi. Pengarna rann nämligen genom Hakans fingrar. Han försökte leva på som vanligt men snart insåg både han, och de han var skyldig pengar, att det inte längre gick.

Putins älskarinna slipper undan hårda straffet – trots världens ilska

Så småningom kröp det fram att Semras man tagit lån i hennes namn och det gjorde henne rasande. Bara en kort tid innan Hakan tog med Semra skaffade han en livförsäkring på motsvarande nästan 300 000 kronor. Så med Semra ur vägen skulle det lösa sig. Hakan blev snabbt huvudmisstänkt för mordet. Han nekade och sade att det var en olycka, men rätten dömde honom till 30 års fängelse, skriver The Mirror.

Historien slutar dock inte där. Tidigare i år rapporterade utländska medier att Hakan fortsätter jaga pengar från fängelset och att han stämt så många som 200 personer som han menar kränkt honom på nätet. Han kräver skadestånd på drygt 3 000 svenska kronor från varje person. Bland dessa finns det de som menar att han förtjänar ett hårdare straff än det han fått.

I Turkiet är våld mot kvinnor ett ökande problem. Enligt statistik från 2021 uppges så många som 280 kvinnor ha dödats av män, och siffran kan vara högre än så, uppger The Mirror.

5-åriga pojkens hjärtskärande farväl – bar sin lillasysters kista

FOTO: Youtube

SENASTE NYTT!