ekonomi

Tjäna pengar på prylarna i hemmet – det här säljer bäst

Jim Rosendahl.

FOTO: TV4/TT
Känns plånboken extra tunn i januari?
Här är prylarna i hemmet som säljer som smör på andrahandsmarknaden.
– Många förstår nog inte värdet. Oftast står de längts in i ett garage eller uppe på vinden, och kan generera en ganska fin peng, säger antikbutiksägaren.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Elisabeth Svantesson (M): ”Staten kommer inte kunna kompensera”
0:41

Efter reklamen: Elisabeth Svantesson (M): ”Staten kommer inte kunna kompensera”

(0:41)

Slå på ljud

Under fredagen kom beskedet att inflationstakten i Sverige fortsätter att rusa. I december nåddes den högsta nivån sedan 1991 och så här i början av året sliter många redan för att få ihop ekonomin.

Det många inte vet är att i hemmet gömmer sig vanliga prylar som kan ge klirr i kassan. Enligt Tradera kan man sälja mer än man tror och Kitty Ehn, pressansvarig på Blocket, skriver till Hänt Nyheter att säljannonserna ökar som aldrig förr.

”Generellt har vi sett en enorm ökning under året, där fler svenskar än någonsin säljer sina saker på Blocket. Bara hittills i januari 2023 ser vi en ökning med 24 procent fler annonser jämfört med hela januari 2022 - och då har inte ens halva månaden gått.”

Antikbutiksägaren Jim Rosendahl säger att många inte förstår värdet av sina prylar.

– Oftast står de längts in i ett garage eller uppe på vinden, och kan generera en ganska fin peng, säger Jim Rosendahl till TV4.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

”Behöver jag verkligen den här?”

Vinylspelare, barbiedockor, dyra klockor och vinterprylar är några av de attraktiva sakerna som många vill sälja på köp- och säljsajter som Tradera och Blocket. Även om dessa saker bara stått och skräpat i källaren eller på vinden kan man tjäna en hacka på sina bortglömda grejer.

Antikhandlaren Jim Rosendahl tycker att man ska ställa sig frågan ”behöver jag verkligen den här?”

– Är det en sak som det finns mycket av kan man ju köpa igen den när man har lite mer pengar över, säger han till TV4.

I nuläget är många på jakt efter vinylskivor och spelkonsoler enligt Tradera, men det finns mer oväntade prylar att tjäna pengar på. En Barbiedocka kan säljas för drygt 315 kronor upp till 18 000 kronor. En vinterjacka säljs för ett medianpris på 425 kronor och ett PlayStation 5 för 7 050 kronor.

Se vad andra prylar kan vara värda här!

medianpriset på prylar i hemmet

Barbiedocka: 315 kronor

Vinterjacka: 425 kronor

Lego: 410 kronor

Playstation 5: 7 050 kronor

iPhone 11: 3 500 kronor

Tripp Trapp-stol: 500 kronor

Långfärdsskridskor: 750 kronor

Snowboard: 700 kronor

Källa: TV4

FOTO: TV4/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN