Tittarna rasar nu mot TV4 – efter upprörande detaljen med Putin: ”Fyfan”

Reklamen om Putin väcker ilska.

Tittare rasar efter TV4:s beslut att visa programm om den ryska presidenten Putin.
”Ska definitivt inte titta på denna dokumentär om världens mest hatade man”, skriver en arg tittare.
0:27

Efter reklamen: Demonstration mot Ryssland på Drottninggatan i Stockholm

(0:27)

När Vladimir Putin, 69, beordrade sina militära styrkor att gå över den ukrainska gräsen den 24 februari satte den ryska diktatorn en hel värld i skräck.

Men invasionen har inte gått som tänkt, utan Ukraina har gett de ryska styrkorna rejält motstånd. Invasionen som skulle tagit dagar – har nu snart pågått i två månader, vilket många experter har kallat för ett misslyckande.

RAMIL SITDIKOV

Vem är Putin – egentligen?

Många frågar sig vem mannen som gav den vettlösa orden om invasion är. Vem är det som egentligen sitter på tronen i Moskva? Vem är Putin, egentligen?

En fråga TV4 ville hjälpa sina tittare att få svar på. Men något verkar ha gått snett.

På sin Instagram gör TV4 reklam för den brittiska dokumentären Putin: The New Tsar. Men följarna har inte alls gillat inlägget.

Politikern i bråk med kungahuset – markeringen mot Silvia

Hur blev en fattig pojke från Sankt Petersburg en av världens mest fruktade ledare?”, frågar sig TV4 på sitt officiella konto.

”I den brittiska dokumentären "Putin" från 2018 får vi följa Vladimir Putins resa från KGB-anställd till Boris Jeltsins efterträdare och del av skakande profetior om vad som komma skulle”, fortsätter tv-kanalen.

Stor ilska bland tittarna

Men följarna har reagerat starkt. I kommentarsfältet skriver tittarna att de aldrig kommer se programmet – och att det är obegripligt att tv-kanalen visar en dokumentär medan kriget fortfarande är igång.

”Fyfan, skulle aldrig falla mig in att titta på det programmet”, skriver en ilsken tittare på TV4:s Instagram.

”Ska definitivt inte titta på denna dokumentär om världens mest hatade man. Den äran ska han inte få. Aldrig i livet!!!”, skriver en annan.

”Att visa en dokumentär om en tyrann under ett pågående krig som han har startat??? Tragiskt TV4, mycket tragiskt. Härmed avstår jag från alla era program”, skriver en tredje.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Steffo i stridsuniform

Men även i andra program uppmärksammar TV4 invasionen av Ukraina – och det svenska försvaret. För även om både Sverige och Finland är på randen att gå med i NATO, så har fler försvarsöverenskommelser gjorts mellan de nordiska länderna.

Bland annat ska soldater från Sverige, Danmark, Norge och Finland få ha samma stridsuniform i fält, med egna kamouflagemönster för varje land. De nya uniformerna testades framför tittarna i TV4:s Nyhetsmorgon av programledarna Maria Forsblom och Steffo Törnquist.

LÄS OCKSÅ: Leif GW Perssons ilska i tv-rutan efter upploppen – tvingas avbryta

LÄS OCKSÅ: Plötsliga vändningen – Putin väntas utropa seger trots misslyckande

Foto: INSTAGRAM, TT

SENASTE NYTT!