Tina förväxlades med annan kvinna på BB – upptäckten 50 år senare

Tina Ennis, Kathryn Jones och Jill Lopez

I över 50 år växte Tina Ennis upp utan sin biologiska mamma.
Tack vare intresset för släktforskning fick hon reda på sanningen.
– Ju mer jag tänker på det, desto ledsnare blir jag, säger hon.
0:24

Efter reklamen: Fyraåriga Moa: "Pappa ska dra åt helvete"

(0:24)

Som så många andra ville Tina Ennis gräva lite i sina rötter och skapa sig en bild av sin släktingar från förr. Framför allt var det hennes farfar hon ville veta mer om. Han hade lämnat familjen när hennes mamma, Kathryn Jones, var väldigt liten och aldrig kommit tillbaka.

Tillsammans med sin 26-åriga dotter tog hon ett dna-test via sajten Ancestry. Sen var det bara bida sin tid, vänta och se vad resultatet skulle bli.

Men svaret blev inte riktigt vad de hade tänkt sig. Varken Tina Ennis eller dottern var en del av släktträdets alla grenar. Tina trodde först att det hade blivit något fel, men dottern övertygade till slut henne om att något inte stod rätt till.

Tina Ennis och Kathryn Jones

Tina Ennis, till vänster, växte upp med Kathryn Jones, till höger, men nu visar det sig att hon blev förväxlad på BB.

Facebook

Tinas osannolika upptäckt

De fortsatte undersökningen på internet, googlade fram personer som var födda samma dag och på samma sjukhus som Tina Ennis. De hittade då en kvinna vid namn Jill Lopez, som till det yttre påminde om Tina. Hon var född samma dag på sjukhuset i Oklahoma 1964.

Tina författade ett meddelande på Facebook, tryckte på skicka-knappen och kom i kontakt med Jill. Jill gick med på att ta ett dna-test. När resultatet kom tillbaka visade det sig att hon var en del av Tinas ”farfars” släktträd.

Hade det inte varit för Tina Ennis faiblesse för släktforskning hade upptäckten aldrig gjorts. Samtidigt har det gått över 50 år och nu måste både hon och Jill vänja sig vid tanken att de växt upp utan sina biologiska föräldrar.

Jill Lopez

Jill Lopez gick med på att ta ett dna-test när Tina Ennis hörde av sig. ”Jag behöver få kontroll på alla mina känslor”, säger hon till The Daily Beast.

Facebook

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tinas ”mammas” sorg: ”Förlorat min dotter”

– Jill fick växa upp med mina riktiga föräldrar, och nu får hon tillbringa tid med mina föräldrar som jag växte upp med. Först visste jag inte riktigt vad jag skulle tro, men ju mer jag tänker på det, desto ledsnare blir jag, säger Tina Ennis till The Daily Beast.

Nyheten har även tagit hårt på Kathryn Jones. Hon anklagar sig själv för att inte ha funnits där för sin riktiga dotter, samtidigt som är orolig för hur relationen med Tina nu kommer bli.

– Det känns som jag förlorat min dotter och mina barnbarn, säger Kathryn Jones.

LEVT I EN LÖGN Förväxlades på BB – i 38 år

Stämmer sjukhuset efter förväxlingen

Tina Ennis föräldrar, som Jill Lopez växte upp med, är döda och kommer aldrig få möjlighet att träffa sin biologiska dotter. Både Tina och Jill är övertygade om att de blev förväxlade på BB och har nu stämt sjukhuset Duncan Regional Hospital för försumlighet och för att ha orsakat psykisk skada.

Sjukhuset förnekar anklagelserna med motiveringen att de sedan dess bytt ägare och att de inte kan ansvara för en enhet som inte längre finns kvar. En domare håller inte med och har avslagit sjukhusets yrkande.

Både Tina Ennis och Jill Lopez har i dag egna familjer. De bor båda kvar i Oklahoma. Hur de ska hantera allt som hänt återstår att se.

– Jag behöver få kontroll på alla mina känslor, det är en hel del att smälta, säger Jill Lopez.

Tina Ennis och Kathryn Jones

Kathryn Jones säger att det känns som att hon förlorat en dotter och även sina barnbarn. Hon är också orolig för hur det nya beskedet ska påverka relationen till Tina Ennis.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Pojken förväxlades på BB – fick reda på oväntade sanningen

LÄS OCKSÅ: Stjärnan födde bebis – blev gravid åtta veckor efter

Foto: Facebook

SENASTE NYTT!