Tiffany trodde hennes pappa var död – mamman höll hemligheten i 36 år

26 jul, 2023 
Tiffany Gardner.
Tiffany Gardner hade under hela livet trott att hennes biologiska pappa var död.
Men när hon var 36 år avslöjade hennes mamma plötsligt en hemlighet – allt hade varit en lögn.
– Jag var i total chock, säger hon till The Mirror.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

3-årig flicka blir kidnappad av apa
3-årig flicka blir kidnappad av apa

Ända sedan hon var liten hade 41-åriga Tiffany Gardner, från USA, fått höra av sin mamma att henne biologiska pappa, mammans första make, hade gått bort i cancer när Tiffany var liten. Hon uppfostrades istället av sin mamma och hennes nya man, Tiffanys bonuspappa. Senare adopterades också Tiffany av bonuspappan och hon ifrågasatte inte direkt vem hennes biologiska pappa hade varit. Nu hade hon en stabil fadersfigur och han var hennes pappa, även om de inte delade dna.

Men 2018 när Tiffany Gardner var 36 år gammal förändrades plötsligt allt. Hennes mamma hade till slut bestämt sig för att berätta sanningen. En sanning hon dolt i alla år för dottern. Mammans första make som gått bort i cancer var nämligen inte alls Tiffanys biologiska pappa. Tiffany hade i själva verket blivit till med hjälp av en anonym spermadonator

– Min mamma höll det hemligt som ett löfte till sin första make, som dog i sviterna av cancer när jag var fyra år gammal. Han ville inte att någon någonsin skulle få veta att jag inte var biologiskt hans dotter. Det var också så man gjorde 1982, läkarna sa till sina patienter med infertilitet att aldrig avslöja att de använt spermadonator, och i stället gå hem, vara intima och glömma att hela proceduren hade ägt rum, berättar Tiffany Gardner i en intervju med The Mirror.

Annons

Mammans avslöjande chockade Tiffany

Efter mammans avslöjande var Tiffany i total chock. I hela hennes liv hade hon levt i en lögn. Hon förlät dock sin mamma. Det hade ju dels varit svårare att behålla relationen Tiffany hade med vad hon trott var hennes biologiska farmor om hon vetat sanningen.

– Men jag önskar att jag hade fått veta det som barn, konstaterar Tiffany.

Efter detta bestämde sig Tiffany för att göra ett dna-text för att försöka ta reda på mer om sig själv och tack vare en släktforskningssajt fick hon till slut kontakt med en av sönerna till sin biologiska pappa. Men det skulle visa sig att pappan valt att inte berätta för barnen att han var spermadonator. Någon som ledde till att brodern valde att bryta kontakten med Tiffany.

Oväntade kontakten

Men det skulle dock visa sig att Tiffany hade fler syskon. Via samma släktforskningssajt lyckades hon hitta en man vid namn Brad Pfaff. Precis som Tiffany hade han blivit till via samma spermadonator. När de 2019 kom i kontakt med varandra bestämde de direkt att de skulle mötas upp.

Annons

– Vi träffade varandra samma dag och kände en omedelbar kontakt. Vi är nu väldigt nära varandras familjer.

Nu vill både Tiffany och Brad att reglerna kring anonyma spermadonatorer ska ändras.

– I USA är donatorindustrin nästan helt oreglerad, vilket många inte känner till. Jag skulle vilja sprida kunskap om bristen på reglering och hur det skadar personer som blir till med hjälp av donatorer.

FOTO: Facebook/Instagram

Annons