Tiana hånas för pinsamma Ikea-missen: ”Varit lite väl hårda”

Tiana Lowe tabbade sig på Ikea

Tiana trodde att hon köpt en ugnsplåt på Ikea.
Det var en plastbricka och hela ugnen förstördes.
Nu hånas hon för missen.
”Några av kommentarerna har varit lite väl hårda”, skriver hon.

”Med TILLGÅNG bricka ville vi visa att det går att kombinera hög kvalitet med lågt pris genom smarta val. Vi valde till exempel en riktigt bra plast för lång hållbarhet”, skriver Ikea om plastbrickan på sin hemsida.

Tiana Lowe från Manchester var övertygad om att hon hade gjort ett kap på Ikea. Hon hade köpt plastbrickan ”TILLGÅNG” och hade kommit hem med höga förväntningar. Problemet var bara att hon misstagit plastbrickan för en ugnsplåt.

Så när hon stoppade in plastbrickan med bullar på gick det galet. Det började lukta bränd plast i hela huset. När hon öppnade ugnen möttes hon av en kraftig rökpust och såg att ”ugnsplåten” hade smält och att den långa hållbarheten varit väldigt kort.

Tiana Lowes ugn

Plastbrickan med lång hållbarhet hade inte så långt liv ändå. Det räckte med en skjuts in i ugnen för att den skulle förstöra både sig själv och ugnen. Nu ställer sig Tiana Lowe frågande varför Ikea säljer en plastprodukt som ser ut som en ugnsplåt.

Facebook

”Hela huset stank av bränd plast”

Bara någon dag innan plastolyckan hade Tiana Lowe rengjort ugnen. Hela arbetsinsatsen var nu förgäves.

”Hela huset stank av bränd plast, så vi behövde rengöra hela köket och öppna alla fönster. Jag stannade uppe i två timmar för att städa allting”, skriver Tiana Lowe på Ikeas facebooksida, enligt The Mirror.

OH, BILLY! Svenska möbeljätten IKEA i gigantisk spionskandal

Hur kunde Ikea sälja plastbrickor som var snarlika ugnsplåtar? Den frågan ställde sig Tiana Lowe och märkte att det var flera personer som hade gjort samma misstag.

”Det kändes inte som att den var gjord av plast och det såg heller inte ut så. Den kändes mycket lättare än metall. Men det kanske var för att den var storleken mindre och bara kostade en pund”, skriver hon.

Tiana Lowe

Tiana Lowe kan inte se eller känna skillnad på en ugnsplåt i metall eller en bricka i plast. Det fick hon veta när hon skulle värma bullar och upptäckte att det luktade plast i hela huset.

Facebook

Hånas för misstaget: ”Lite väl hårda”

Inte nog med att hon misstog metall för plast, Tina Lowe var även djupt kritisk till Ikeas namnval. Eftersom hon är obekant med bokstaven ”å” förstod hon inte alls produktnamnet.

”Den kallades TILLGANG och vem vet vad TILLGANG betyder, men jag trodde det var ett kap så jag köpte den”.

Tina Lowe har behövt lägga 18 pund på att reparera ugnen efter brickfadäsen. Hon har även hånats för sitt misstag. En person frågar om hon inte ska köpa en ”tekanna i choklad" nu när hon ändå är igång.

”Några av kommentarerna har varit lite väl hårda, men när jag postade inlägget förväntade jag mig att folk skulle göra narr av mig. Jag är en person som kan ta det och har bara skrattat med”.

Ikea

Ikea kan bara beklaga det inträffade och tar med sig Tiana Lowes kärnfulla feedback in i framtida utveckling. Det säger en talesperson i en kommentar.

Henrik Isaksson/TT

Ikeas svar: "Kan misstolkas”

En talesperson för Ikea beklagar det inträffade och förtydligar att produkten TILLGANG är gjord av plast och inte ska förväxlas med en ugnsplåt.

”Det här står på Ikeas hemsida och även i butikerna men vi förstår att produktens utseende kan misstolkas och kommer framöver ha med oss den här feedbacken i ryggen”, skriver talespersonen, enligt The Mirror.

LÄS OCKSÅ: 1/3 varor billigare online än i Ullared: ”Finns många lockpriser”

LÄS OCKSÅ: Mamma, 29, och son, 9, hittad döda – efter tragedin vid sjön

Foto: Facebook, Henrik Isaksson/TT, Ikea