Tennisstjärnans plötsliga sågning av Björn Borg: ”Det är sorgligt”

Roger Federer och Björn Borg.

FOTO: TT
Förra veckan kom beskedet att tennisens Roger Fereder, 41, avslutar karriären – en sak gjorde han tydligt och det är att han inte kommer gå i Björn Borgs fotspår, skriver Sportbibeln.
Supporterfirandet slutar i platt fall
0:28

Efter reklamen: Supporterfirandet slutar i platt fall

(0:28)

Slå på ljud

Det var under förra veckan som schweizaren Roger Federer, 41, en av världens bästa tennisspelare meddelade sin pension. Med en imponerande meritlista och 24 år som tennisproffs berättade han under en presskonferens i London att hans sista match kommer att spelas i helgens Laver Cup-tävling i London. Efter helgen är karriären slut, men en sak gjorde han tydligt: att han inte kommer försvinna som den svenska tennisikonen Björn Borg.

Så mycket kostade Armand Duplantis och Desiré Inglanders lägenhet

”Alltid tyckt att det varit sorgligt...”

I en intervju med den schweiziska tidningen Blick berättar Federer om vad framtiden har att erbjuda. Han menar att trots att han inte längre kommer att tävla kommer han inte att försvinna från tv-rutan.

– Jag vill inte att fansen ska tro att jag försvinner helt. Jag har alltid tyckt att det varit sorgligt när superstjärnor slutar och sedan ser man dem aldrig mer. Jag sa det till Björn Borg också, han dök inte upp på Wimbledon på 25 år efter han slutade, säger Federer.

Han menar främst att det är för fansens skull som han inte vill dra sig tillbaka helt och hållet.

Federer på tennisplanen.

Roger Federer kommer att genomföra sin sista match under helgen 23-25 september.

FOTO: ANDY RAIN/TT

– Alla gör som de själva vill, men jag tycker det är trist för fansens skull. Sådan är inte jag. Jag älskar den här sporten för mycket för att lämna den helt, säger Roger Federer till Blick.

Meritlistan efter 1500 spelade matcher

Schweizaren Roger Federer har spelat tennis på professionell nivå i 24 år och har hunnit spela fler än 1500 matcher. Meritlistan är lång och innefattar bland annat åtta Wimbledon-titlar och fem US Open-titlar. Han har vunnit Austrailian Open sex gånger och Franska öppna en gång.

Anledningen till valet att avsluta karriären är den långa historiken av skador och att han inte längre anses vara särskilt ung i sportvärlden. Han har inte spelat en match sedan fjolårets Wimbledon, men kommer alltså att tävla i helgens ATP-tävling.

Melwon Holm slår världsrekord

Se klippet här!

FOTO: TT

SENASTE NYTT!