Tammy och Jordan tvingas adoptera sina egna barn från surrogatmamman

Jordan, Tammy och tvillingarna

Tammy och Jordan Myers måste ta till rättsliga åtgärder för att adoptera sina biologiska tvillingar.
Detta efter att surrogatmamman födde barnen för tidigt.
– Rätten har utsatt oss för ett helvete, säger Tammy.

Livet var i rullning och gick i ett rasande tempo för Tammy och Jordan Myers. De hade gift sig unga, fått barn och köpt ett hus i Michigan. Tiden kunde inte vara mer rätt att skaffa ett syskon till dottern Corryn, 9.

– Det kändes som det perfekta tillfället att expandera familjen – och då upptäcker jag en knöl. Beskedet var omtumlande. Allt gick så snabbt och jag visste hur allvarligt det är med bröstcancer hos unga kvinnor, säger Tammy Myers till People.

Efter cancerbeskedet fick hon höra att behandlingen förmodligen skulle göra så att hon inte kunde bli gravid igen. Hon bestämde sig för att ta ut äggen och frysa in dem, med förhoppningen om att en dag kunnat använda embryot för att få barn via en surrogatmamma.

Surrogatmamman födde för tidigt – blev vårdnadshavare

Tammy överlevde cancern och tillsammans med maken Jordan återupptog hon barnplanerna. På Facebook kom de i kontakt med en vän till en vän, Lauren, som gick med på att föda parets andra barn.

När hon blev gravid visade det sig att hon även gått med på att föda ett tredje. Lauren väntade nämligen tvillingar och Tammy och Jordan, som längtade efter en stor familj, fick sig en rejäl skjuts.

Men det barnlängtade paret fick ett nytt bakslag. Tvillingarna föddes åtta veckor för tidigt och pappersarbetet hade inte hunnit bli färdigt. Enligt ”michigansk” lagstiftning innebar det att surrogatmamman Lauren blev vårdnadshavare.

Jordan och Tammy Myers tvillingar

Surrogatmamman Lauren födde Tammys och Jordans tvillingar för tidigt. Då blev hon vårdnadshavare och de biologiska föräldrarna fick inleda en rättsprocess.

People TV

”Jag valde inte bort att vara gravid”

– Det var förkrossande. Jag hade redan gått igenom cancer och kämpat för mitt liv, och gick äntligen vidare. Jag skulle ha burit mina egna barn om jag kunnat. Jag valde inte bort att vara gravid, säger en besviken Tammy till People.

Det innebär att Tammy och Jordan behöver adoptera sina biologiska barn. De har fått hembesök och tvingats göra bakgrundskontroller. Tvillingarna är i dag ett år gamla och har under processen bott hemma hos Tammy och Jordan.

”Utsatt oss för ett helvete”

Nu har de blivit vårdnadshavare till tvillingarna, men är fortfarande inte föräldrar till dem på pappret. Surrogatmamman Lauren har blivit god vän med Tammy och Jordan och stöttat dem i processen.

– Rätten har utsatt oss för ett helvete. Det finns opassande föräldrar som kanske inte vill ha eller försummar sina barn, eller slår dem, men de kommer undan för att de burit barnen, säger Tammy.

Jordan Myers och Tammy Myers

Jordan Myers och Tammy Myers med tvillingarna.

People TV

LÄS OCKSÅ: Övertalade sin man om ett barn till – fick tvillingar IGEN

LÄS OCKSÅ: Surrogatmammans chock – ett barn var hennes eget

Foto: People TV

SENASTE NYTT!