Systrarna tvingas bevisa att de är tvillingar: ”Ingen tror på oss”

Lucy och Maria Aylmer

Donna Aylmer fick sig en rejäl överraskning på BB.
Tvillingarna Lucy och Maria såg nämligen helt olika ut.
– När barnmorskan kom med oss till henne var hon helt mållös, säger dottern Lucy.
0:37

Efter reklamen: Tvillingarna bråkar om samma napp

(0:37)

Donna Aylmer minns hur hon grät av glädje när hon 1997 fick beskedet att hon väntade tvillingar. Det hon inte då visste var att tvillingarna skulle bli världskända för sina olikheter.

Lucy och Maria Aylmer, i dag 26 år gamla, har olika hårfärg, ögonfärg och hudfärg. Ändå är de tvillingar. Lucy säger att mamma Donna blev våldsamt överraskad efter förlossningen när hon såg att dottern Maria fått hennes drag och dottern Lucy pappa Vinces.

– Det var en sån chock för henne eftersom hudfärg inte visar sig på ultraljudsundersökningar. Hon hade ingen aning om att vi var så olika. När barnmorskan kom med oss till henne var hon helt mållös, har Lucy tidigare sagt till Daily Mail.

Pappa Vince, mamma Donna, Lucy och Maria med sin familj

Lucy och Maria är tvillingar men är inte speciellt lika. På bilden syns pappa Vince, mamma Donna, Lucy, Maria och övriga syskon.

Worldwide Features / Barcroft Me

Tvingas bevisa för vänner att de är tvillingar

Maria och Lucy är födda och uppvuxna i Gloucester, England. Hela sitt liv har de behövt bevisa att de är syskon. Det spelar ingen roll hur mycket de än försöker.

– Det är aldrig någon som tror på att vi är tvillingar. Vi kan klä oss likadant men ser ändå inte ut som systrar, och än mindre tvillingar. Våra vänner har till och med tvingat oss att visa vårt födelseattest för att bevisa det.

Lucy och Maria är tvåäggstvillingar, vilket innebär att två olika spermier befruktade två olika ägg. Mamma Donna har gener som består av både ljusare och mörkare drag, vilket kan resultera i att tvillingarna föds med olika hudfärg. Chansen är dock bara 1 på 500, enligt BBC.

Lucy och Maria Aylmer

Lucy säger att hon och systern Maria alltid behövt förklara för människor att de är tvillingar: ”Det är aldrig någon som tror på att vi är tvillingar”, har hon tidigare sagt till Daily Mail.

Facebook

Tvillingarnas tuffa uppväxt

I programmet Good Morning Britain har tvillingarna tidigare pratat om sin uppväxt. Lucy berättade då att hon som barn ofta fick höra kommentarer som ”hon är adopterad” och ”hon ser ut som ett spöke”.

Även Maria vittnade om en tuff uppväxt och att hon som barn brukade önska att hon var mer som Lucy.

– Jag brukade ofta gråta. Jag hade lockigt hår, men ville ha min systers vackra, röda hår, sa Maria i programmet.

Maria beskriver sig som utåtriktad, Lucy beskriver sig som blyg. Trots tvillingarnas olika personligheter har de alltid varit bästa vänner, något de hoppas vara livet igenom.

Maria och Lucy

Maria och Lucy är i dag 26 år gamla.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Tvillingarna har OLIKA hudfärger – mamman berättar

LÄS OCKSÅ: Skarpa kritiken mot mamman efter tilltaget mot tvillingarna

Foto: Facebook

SENASTE NYTT!