Systrarnas tragiska öde i branden: ”Förtjänade inte detta”

20 jan, 2022 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318Gustav Motte
Systrarna Amelia och Shea, som var fem och tolv år gamla, brann inne huset,
Systrarna Amelia och Shea har dött i hemmet – efter blivit ”instängd” i eldinferno.
– De förtjänande inte detta, säger familjen enligt People.
Annons
Gammal dam blir fälld av brandslang
Gammal dam blir fälld av brandslang

Paret Brandon och Telia Heid lyckades rädda familjens yngsta barn när deras hem började brinna. Men när de skulle vända tillbaka in i det eldhärjade hemmet – så var branden redan för kraftig.

De två äldsta systrarna i familjen, Amelia och Shea, som var fem och tolv år gamla, brann inne huset, skriver People.

Branden utbröt natten till fredagen, den 14 januari 2022. Polis var på plats 02:30, enligt ett pressmeddelande från Clinton County Sheriffs Office. När de första poliserna anlände noterades kraftig rökutveckling – samt att folk på plats skrek att minst två barn var kvar inne i eldinfernot.

Pappa och mamma Brandon och Telia Heid. Den yngsta systern överlevde – medan de två äldre döttrarna Shea, 12 och Amelia, 5 brann inne.

Poliserna gav sig då in i det brinnande hemmet, men lyckades inte hitta systrarna. Även föräldrarna gjorde ett försök att rädda syskonen – men ”misslyckades också”, enligt den lokala tv-stationen WXIN. Husbranden var för långt gången, enligt polisens pressmeddelande.

Annons

”Brandmän från Rossville Fire Department började snabbt arbeta med branden och försökte ta sig in i hemmet”, löd uttalandet från Clinton County Sheriffss Office.

Men även brandmännen misslyckades med att ta sig i hemmet.

”Hemmet blev helt uppslukat av branden och krävde hjälp i räddningsarbetet från flera olika myndigheter”, skriver polisen.

– Det här är en sådan händelse man fruktar, både som förälder, men även som blåljuspersonal. Vi ber alla för familjen och erbjuder vårt stöd, säger polischefen Rich Kelly.

En presstalesperson vid Indiana State Fire Marshals office, en lokal amerikansk myndighet som utreder bränder, ska eldens startat av en olyckshändelse. Ingen misstänks i nuläget för något brott.

Enligt obduktionsrapporten från Clinton County Coroner dog systrarna av brandrök, som de andats in i stora mänger.

”Jag kan inte tro att detta hände”

En familjemedlem, Jesse Knoth-Harrington, har talat med den lokala tv-stationen WRTV. Han berättar för tv-stationen att han såg på med skräck medan huset försvann i lågorna.

Annons

– Jag skrek så högt att jag väckte alla omkring mig, säger farbrorn till systrarna Jesse Knoth-Harrington.

Enligt honom var lågorna två gånger så höga som själva huset.

– Jag kan inte tro att detta hände. De var så himla godhjärtade och snälla. De förtjänade inte detta. Alla i familjen behöver nu tid för att sörja och bygga upp livet på nytt. Men vissa saker går aldrig att ersätta, säger han.

Familjen har startat en insamlingssida för att täcka begravningskostnader – samt för att ha någonstans att bo under tiden de hittar ett annat hem. Under tisdagen hade sidan samlat in över 480 000 kronor.

Syskonen brann inne – trots räddningsförsök från både polis och föräldrarna. OBS: Bild från arkiv.

Foto: TT, GOFUNDME

Annons