Systerns sorg efter mordet på läraren Sabina, 28

Sabina Nessa, 28, blev attackerad och dödad. Nu har polisen gripit en 36-åring.

FOTO: PRIVAT / METROPOLITAN POLICE
Grundskoleläraren Sabina Nessa, 28, var bara minuter från sitt hem när hon blev brutalt överfallen.
Polisen har vädjat desperat till allmänheten efter tips.
Nu sker ett genombrott:
Tidigt på söndagsmorgonen slog insatsstyrkan till mot en 36-årig man.

Sabina Nessa, 28, jobbade som lärare på en grundskola i London. Efter en lång arbetsdag skulle hon ta ett glas på den lokala puben i hennes bostadsområde i södra London.

Men på vägen dit blev hon förföljd och attackerad av en man. Efter överfallet dolde gärningsmannen Sabinas kropp med kvistar och löv i grönområdet Cator Park.

På lördagsmorgonen gjorde en hundägare den fasansfulla upptäckten. En bit in från gångvägen låg Sabina Nessas kropp, något Hänt tidigare rapporterat om.

I SORG Läraren Sabina var minuter från hemmet när hon attackerades

Utredaren Joe Garrity på polisen berättar att överfallet inträffade ett stenkast från Sabina Nessas hem i Kidbrooke Village i sydöstra London. Polisen tror Sabina attackerades runt halv nio-tiden den 17 september.

– Sabinas promenad borde bara tagit lite över fem minuter men hon kom aldrig fram till sin destination. Vi förstår att samhället med rätta är chockade över de här mordet, precis som vi är, och vi använder alla våra resurser för att hitta och gripa den ansvarige säger Joe Garrity.

Sabina Nessa, 28, blev attackerad och dödad i en park bara minuter från sitt hem.

Sabina Nessa, 28, var på väg för att ta ett glas på den lokala puben, men attackerades bara minuter från sitt hem.

FOTO: PRIVAT

Övervakningskamera fångade misstänkt man

Först grep polisen en man i 40-årsåldern, men han släpptes kort därpå. En 38-årig man har också blivit förhörd men släppt.

Nu har polisen fått ett nytt genombrott i utredningen. En övervakningskamera i området ska ha fångat en misstänkt person på band, skriver Daily Mail.

Filmen visar hur en skallig man försöker dölja ett rött föremål i sin jackärm, ett föremål som kan vara det misstänkta mordvapnet. Sedan drar mannen upp sin luva som för att dölja ansiktet. Filmen är inhämtad från ett lägenhetshus i närheten av parken där Sabina hittades död.

Efter att polisen släppt filmen uppmanade utredarna människor som sett mannen att kontakta polisen.

Polisen har släppt bilder på en misstänkt man som fångats av en övervakningskamera.

Polisen har släppt bilder på en misstänkt man som fångades av en övervakningskamera samma kväll som Sabina Nessa överfölls i parken.

FOTO: METROPOLITIAN POLICE

Mannen slog ner Sabina och bar henne in i parken

Mannen ska även ha filmats i en bil i nära anslutning till parken där Sabina Nessa dödades. Dessutom ska polisen ha en grynig övervakningsfilm som de tror visar attacken. Enligt Daily Mails källor visar filmen hur en man slår Sabina Nessa i huvudet med ett föremål och sedan slänger upp henne på axeln och bär henne in i parken.

Utredarna försöker ta reda på om gärningsmannen var en främling eller någon som Sabina haft kontakt med tidigare.

Den här bilen ska ha synts vid brottsplatsen.

Polisen har också släppt en bild på ett misstänkt fordon som passerat nära parken där Sabina Nessa attackerades.

FOTO: Metropolitan Police

36-åring greps i gryningsräd

Nu är en 36-årig man misstänkt för att ha dödat Sabina Nessa. Klockan tre på söndagsmorgonen slog polisen till mot hans bostad. Efter gryningsräden förhördes 36-åringen om sina förehavanden under den aktuella fredagen.

Enligt Daily Mail bor mannen över en timme från brottsplatsen.

På lördagen beslagtog polisen en beige Nissan Micra i området där mannen bor, skriver The Sun.

Polisens spanare hade sedan lördagseftermiddagen följt mannen under flera timmar. Under natten samlades insatsstyrkan och stormade hans bostad i East Sussex tidigt på söndagen, skriver tidningen.

Utredningsledaren polisinspektör Neil John säger att Sabina Nessas familj har fått information om gripandet.

– Sabinas familj har informerats om det betydande genombrottet i utredningen och de får fortsatt stöd från polisens särskilda utredare.

Sabina Nessa dödades i en park i sydöstra London.

Sabina Nessa dog när hon blev attackerad i en park. Hon hade flera examen i sociologi, engelska och pedagogik. Sedan 2017 arbetade hon som grundskolelärare i London.

FOTO: PRIVAT / Metropolitan Police

Familjen besökte brottsplatsen

Sabina Nessa växte upp i Bedford och studerade vidare vid Greenwich university. Hon hade flera examen, bland annat i sociologi, pedagogik och engelska. Sedan 2017 arbetade hon som lärare i London.

Mordet har skapat en debatt om mäns våld och kvinnors säkerhet. På sociala medier har tusentals personer visat sitt stöd för Sabina Nessa och hennes familj och krävt att politikerna och samhället måste att göra mer för att skydda kvinnor.

På lördagen besökte familjen Nessa platsen där dottern Sabina hittades död. Sabinas storasyster Jebina Yasmin Islam läste några av de hundratals hyllningar som strömmat in.

Bland annat beskrev hon sin syster som ”lysande”.

Polischef Trevor Lawry lämnar en bukett under en vaka för Sabina Nessa.

Polischefen Trevor Lawry lämnar en bukett under en vaka för Sabina Nessa.

FOTO: Metropolitan Police

Bukett från Kate Middleton

Ett hav av blommor har bildats i parken. En av Sabinas elever vid lågstadieskolan Rushey Green har lämnat en blomma och ett kort med orden: ”Tack för att du varit min lärare”.

Bland blommorna fanns också en bukett skickad av prins Williams hustru Kate Middleton, skriver The Independent.

En vecka efter mordet organiserade Annie Gibbs en vaka för Sabina Nessa. Annie var också med och stöttade när familjen besökte brottsplatsen.

”Låt oss minnas Sabina”

Hon betonade att familjens sorg inte får glömmas bort och bad politiker och andra samhällsaktörer att vänta med sina kampanjer.

– I detta ögonblick måste vi fokusera på att en familj förlorat någon – förändringar kommer senare. Att politiker och organisationer försöker kapitalisera på den här händelsen är fel just nu. Det för för tidigt. Knappt en vecka ha passerat. Det här är tiden för att minnas Sabina, inte skuldbeläggning eller politik. Låt oss respektera familjen. Låt oss fokusera på Sabina och hennes nära och kära, sa Annie Gibbs.

LÄS OCKSÅ: Influencern hittad död – nu är pojkvännen spårlöst försvunnen

LÄS OCKSÅ: Elin fick sin pappas aska i plastpåse: ”Fruktansvärt”

FOTO: METROPOLITIAN POLICE / PRIVAT

Senaste nytt