svt

SVT:s chockbeslut – lägger ner älskade barnprogrammet

SVT:s chockbeslut – lägger ner älskade Bolibompa

Foto: TT/Arkiv
SVT:s chockbeslut: Lägger ner älskade barnprogrammet Bolibompa, skriver kanalen i ett pressmeddelande.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Morfar Georges hjärtevärmande sång till barnbarnet
0:33

Efter reklamen: Morfar Georges hjärtevärmande sång till barnbarnet

(0:33)

Slå på ljud

Sedan 1987 har SVT sänt barnprogram med inramningen Bolibompa i linjär-tv. Men efter 35 år lägger nu SVT ner det folkkära barnprogrammet. Från och med den 2 januari, 2023, blir det andra bullar i rutan.

Förändringen för det älskad programmet ses som en modernisering, skriver SVT i ett pressmeddelande.

SVT: ”Det var länge sedan …”

I sitt besked skriver SVT att de måste förändra sig med tiden.

Det var länge sedan vi fick tonvis av säckar med inskickade kreativa alster av toarullar och teckningar så att vi fick ta in extra personal på posten för att klara av hanteringen av detta enorma publiktryck”.

Men SVT skriver att Bolibompa ska följa med i den nya tiden. I sitt pressmeddelande skriver Anna Alandh, chef för barnprogrammen på SVT, att de inte är ledsna – utan tar nya tag.

”Istället för att deppa för att en tidsepok är över med att rama in vårt utbud i broadcast så tänker vi kreativa tv-makare på vad våra tittare har för behov idag. För vi vill finnas på de plattformar där dom är och erbjuda dom nya barndomsminnen fast i ny tappning”, skriver SVT-chefen – och försäkrar att Bolibompa-draken ännu inte kommer gå i pension.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Draken går inte pension – än

För att istället sändas ut vid en fast tidpunkt på linjär-tv – kommer draken gå att hitta på SVT Play.

”Nu fortsätter resan och vi skriver ett nytt kapitel i Bolibompas historia. Men vi släpper fokus på broadcast och riktar ljuset på play,” skriver Anna Alandh.

Foto: TT/Akriv

FRÅN FÖRSTASIDAN