SVT-profilen Alexander Letic och pojkvännen om lyxköpet utomlands

Alexander Letic och pojkvännen Björn.

FOTO: Instagram
Programledaren Alexander Letic och pojkvännen Björn Sigerhall, 41, har tagit nästa steg i relationen.
I en intervju med Expressen berättar SVT-profilen om det senaste lyxköpet paret investerat i utomlands.
– ”Det är ju inte gratis...”, avslöjar Letic.
Kostymnissen Justin surfar hem från jobbet
0:25

Efter reklamen: Kostymnissen Justin surfar hem från jobbet

(0:25)

Slå på ljud

Alexander Letic, 28, har ett ansikte många känner igen. Sedan han blev programledare för SVT:s Morgonstudion i januari är han en del av många svenskars morgonrutin. Han är även landat ett nytt toppjobb. Tillsammans med kollegan Pernilla Månsson Colt kommer han att leda de stundande Nobelsändningarna i SVT.

Inte långt innan det nya tv-gigget tog 28-åringen och pojkvännen Björn Sigerhall, 41, relationen till en ny nivå. Nyligen investerade de nämligen tillsammans i ett riktigt lyxigt köp utomlands.

– Jag och Björn hade pratat om det länge, och insåg att det kanske är dags nu, berättar Letic för Expressen.

Lyxköpet i Malaga

Alexander Letic flyttade till Stockholm som 20-åring och är tillsammans med pojkvännen Björn sedan sju år tillbaka. Björn arbetar inom polisen i Stockholm och de bor tillsammans på Södermalm i Stockholm, men nyligen skaffade de sig ett ställe att kalla för sitt andra hem.

Alexander och pojkvännen Björn på en båt.

Alexander och Björn har varit ett par i sju år och bor tillsammans på Södermalm i Stockholm.

FOTO: Instagram

De snurrade på jordgloben och paret landade i Spanien och soliga Malaga. Det hade länge diskuterat att investera i en lägenhet utomlands och kände att det var dags.

– Det här med att man inte ska skjuta upp hela livet har blivit väldigt tydligt under pandemin. Det är ju inte gratis, men om man har möjlighet att leva lite på vägen och inte behöva vänta på att man går i pension, så är det väl värt det, säger Letic.

Berättar om familjens flykt från Bosnienkriget

Det var i januari som Alexander Letic blev programledare i SVT:s morgonprogram Morgonstudion och inte långt efter inledde Ryssland sitt krig mot Ukraina. Programledaren berättar att det varit tufft att rapportera om på grund av sitt eget trauma.

– Min pappa flydde från Balkan under Bosnienkriget, och min syster lämnades kvar i Bosnien när pappa flydde, och har vuxit upp under aktivt krig. Jag märker av det väldigt mycket – att händelseutvecklingen i Ukraina river upp sår i min familj, säger han till Expressen.

Kanske är en lägenhet i Spanien då passande för att komma undan det krävande jobbet för en stund.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN