Sveriges besked om Zlatan – efter tragiska dödsfallet: ”Alla vet”

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger

Vad händer egentligen med Zlatan Ibrahimovic?
Superstjärnans framtid är oklar – och många undrar nu vilket beslut han tar.
Zlatans känslosamma ord – erkänner oron efter karriären
0:43

Efter reklamen: Zlatans känslosamma ord – erkänner oron efter karriären

(0:43)

Slå på ljud

Milan toppar Serie A med bara ett fåtal matcher kvar. Än en gång är Zlatan Ibrahimovic, 40, på väg mot en ligatitel. Samtidigt så är den svenska superstjärnans framtid oklar och fortsatt spel utomlands betyder att han återigen måste splittras från familjen som bor i Sverige. Något han tidigare berättar har varit jobbigt.

Det senaste året har han dragits med skador och suttit på bänken eller läktaren under stora delar av säsongen. När anfallarens kontrakt nu går ut är den ingen som med säkerhet vet vad han kommer hitta på framöver, även om han själv öppnat för en eventuell fortsättning i Milan.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic har inte bestämt sig om framtiden.

IPA

Zlatans sorg efter tragiska dödsfallet: ”Varit väldigt ledsen”

Zlatan Ibrahimovic har även haft det tufft privat den senaste tiden. Agenten och nära vännen Mino Raiola dog nyligen, endast 54 år gammal. Duon hade hållit ihop sedan 2003 och haft betydande roller i varandras liv.

– Zlatan har enligt mina kontakter varit väldigt ledsen under hela våren då de står varandra så nära, sa SVT:s korrespondent Jennifer Wegerup till SVT Sport.

Efter Mino Raiolas död har det också spekulerats i att Zlatan Ibrahimovic kan ta över agenturen, som tills vidare drivs av kusinen Vincenzo, men svensken har ännu inte fattat något beslut, enligt Fotbolldirekt.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic stod agenten Mino Raiola nära.

Francesco Scaccianoce

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Zlatan om framtiden i landslaget

Det kvarstår även frågetecken över Zlatans framtid i det svenska landslaget. Efter det tragiska VM-uttåget mot Polen tidigare i år var det en påtagligt nedstämd superstjärna som svarade på journalisternas frågor om EM 2024.

– Jag tror det är för långt fram att blicka. Om jag ens spelar fotboll. Jag går mer efter nuläget, hur jag mår, hur det känns och spelar så länge jag kan prestera. Vi får se vad som händer hemma i klubblaget också, sa han enligt Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger

Zlatan Ibrahimovic med frun Helena Seger.

Patrik Österberg/TT

Landslagschefen fina ord: ”Alla vet”

Landslagschefen Stefan Pettersson hoppas att Zlatan Ibrahimovic fortsätter i det svenska landslaget ytterligare en säsong, men betonar också att motivationen måste finnas där.

– Alla vet vad han kan och de gångerna han har varit med oss har han gett ett väldigt bra intryck i gruppen. Bland annat att stötta de yngre spelarna. Det är en viktig del att en sådan rutinerad spelare kan vara med. Vi hoppas verkligen att han är hel, frisk och motiverad och kan vara med när det är dags, säger han till Expressen.

Zlatan Ibrahimovic och Anthony Elanga under presskonferens

Zlatan Ibrahimovic och Anthony Elanga under presskonferens.

Jonas Ekströmer/TT

LÄS OCKSÅ: Svenska stjärnans ilska efter Polens misstag

LÄS OCKSÅ: Zlatans känslosamma ord – erkänner oron efter karriären

Foto: IPA, Francesco Scaccianoce, Patrik Österberg/TT, Jonas Ekströmer/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN