brott

Svenska Tania är Europas mest jagade kvinna

Efterlysta Tania Gomez rakt framifrån och Gomez i en butik/växlingskontor med en telefon i handen.

FOTO: Instagram
30-åriga svenskan Tania Gomez är Europas mest jagade kvinna.
Hon misstänks ha transporterat droger, varit involverad i handel med hemlösa djur och jobbat åt växlingskontoret World exchange som tvättat pengar för hela 220 miljoner kronor.
Därför har Hasse Aro arbetat med "Efterlyst" i 30 år
0:58

Efter reklamen: Därför har Hasse Aro arbetat med "Efterlyst" i 30 år

(0:58)

Slå på ljud

Tania Gomez, 30, må se ut som vilken kvinna som helst men verkligheten ser annorlunda ut. Hon är nämligen Europas mest jagade kvinna.

På Europols lista över de 84 mest eftersökta brottslingarna i Europa är hon den kvinna som hamnar överst. På listan finns främst män, men Gomez är en av fem kvinnor som listas.

Tvättat pengar för 220 miljoner

30-åringen är efterlyst på grund av sin koppling till växlingskontoret World exchange som misstänks ha tvättat pengar på totalt 220 miljoner kronor åt flera kriminella nätverk. I februari greps tolv personer med koppling till växlingskontoret men flera är fortfarande på fri fot.

”Hon var en av de mest återkommande besökarna”

I veckans program av Efterlyst på TV3 tas fallet upp och på sin Instagram skriver Efterlysts konto följande om Gomez:

"Efter att polisen bedrivit spaningsarbete och kommit över kommunikation från den krypterade EncroChat (tjänst som infiltrerades av polisen) väcktes misstankar även mot Tania Gomez i utredningen. Hon var en av de återkommande besökarna på växlingskontoret."

Involverad i handel med hemlösa djur

Gomez är även kopplad till ett kriminellt nätverk i Stockholm och misstänks ha transporterat stora mängder droger och pengar åt dem, skriver Europol på sin hemsida. Hon har också varit involverad i handel med hemlösa djur och sannolikt med i ett nätverk som sysslat med att transportera djur utomlands.

Tania Gomez är häktad i sin utevaro och misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott och grovt penningtvättbrott. I kvällens program av Efterlyst kan den som har information om Gomez höra av sig.

Efterlyst sänds i TV3 och Viafree klockan 20.00 på torsdagar och kan ses i efterhand på Viaplay.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN