Svenska stjärnas ilska efter Polens misstag – som kan kosta oss VM

29 mar, 2022 
Emil Forsberg.
Under tisdagen avgörs Sveriges hela framtid i VM – men utan de blågula fansen på plats.
En mystisk ”bugg” i det polska biljettsystemet gör att endast 250 av de svenska fansen kan köpa biljetter.
– Oerhört tråkigt att inte få dit fler, säger Emil Forsberg till Aftonbladet.
Annons
Zlatans känslosamma ord – erkänner oron efter karriären
Zlatans känslosamma ord – erkänner oron efter karriären

/På tisdag klockan 20.45 spelas playoff-matchen som avgör Sveriges framtid i VM i vinter. Efter matchen, som spelas på den polska stadion Slaski i staden Chorzów, vet vi om det blir Sverige eller Polen som tar den sista platsen till VM i Qatar.

Tyvärr kommer Sverige få spela matchen utan det viktiga stödet från fansen på läktaren. En mystisk ”bugg” i biljettsystemet har gjort att endast 250 svenska fans kommer kunna boka biljetter.

Emil Forsberg: ”Oerhört tråkigt”

Uefa har egentligen som regel att 2 500 biljetter ska vara avsedda för bortafansen. Men eftersom ansökningen om biljetter var tvungen att göras innan den avgörande segermatchen mot Tjeckien förra torsdagen så får de svenska fansen endast 250 biljetter.

Annons

– Klart vi vill ha fler fans på plats, de betyder mycket för oss. Det är oerhört tråkigt att inte få dit fler, vi vet hur fantastiska de är, säger Emil Forsberg till Aftonbladet.

Han berättar också att han inte kommer att ha några anhöriga på plats i Polen.

Det är nu flera av de svenska fansen som är rejält upprörda efter det snåla biljettutbudet. Och trots att det svenska fotbollsförbundet har kommit med påtryckningar mot den polska motsvarigheten så har Polen bestämt sig för att hålla på biljetterna och endast sälja dem till de egna supportrarna.

Fansen rasar över fulspelet

Många svenska supportrar tycker att det är ett riktigt ”fulspel” av Polen. Även Emil Forsberg tycker det är tråkigt.

– Framför allt tycker jag att det är oerhört tråkigt. Men de 250 som är på plats kommer att höras, vi får försöka använda det på något sätt, säger han och tror på het atmosfär i arenan som slukar 55 000 åskådare, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

Annons

– Det blir nog hetsigt. Vi vann i somras och slog ut Polen i VM så de är nog sugna på revansch. Att få knäppa Polen på näsan en gång till vore något.

FOTO: Janerik Henriksson/TT/Christine Olsson/TT

Annons