Svenska OS-stjärnan stoppas från att träffa pojkvännen – i 6 veckor

Maja Dahlqvist

Sprintstjärnan Maja Dahlqvist är ett av Sveriges stora medaljhopp inför OS i Peking.
Men framgång har också ett pris.
Nu avslöjar stjärnan att hon stoppas från att träffa pojkvännen – i hela sex veckor.

Det börjar att dra ihop sig inför vinter-OS 2022 som denna gång kommer att äga rum i Peking, Kina. Tävlingen inleds den 4:e februari och håller på till den 20:e.

En av idrottsstjärnorna som tävlar för Sverige och som också är ett av våra stora medaljhopp är sprintstjärnan Maja Dahlqvist, 27.

Hon har haft sina toppar under uppladdningen inför OS och i börjar av december kammade hon bland annat hem samtliga förstaplatser i världscups-sprinten.

Nu drar extrema ovädret från Norge in över Sverige – skolor tvingas stänga

Frågorna efter Maja Dahlqvists oväntade val

Inför OS var det en hel del skidåkare runt om i världen som valde att tacka nej och stå över Tour de Ski, för att istället förbereds sig inför OS.

En av dem var svenska Maja Dahlqvist. Istället har hon valt att åka på något OS-förberedande höghöjdsläger.

Därför var det många som blev förvånade när skidstjärnan deltog Smart Energy Cup i Falun i början av januari. Något hon berättar att hon hade lovat sin hemmaklubb Falun-Borlänge SK.

– När jag hörde att de planerade för den här tävlingen blev jag glad. Jag kommer inte vara lika pigg som vanligt, då jag är i en tuff träningsperiod men jag kommer ändå att vara på tå, säger hon, säger hon till Sportbibeln.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Erkännandet efter förbjudet med pojkvännen

Nu väntar den sista uppladdning inför OS i Peking.

Men med succé kommer också en hel del uppoffringar. Inför de viktiga tävlingarna måste idrottarna isolera sig, vilket även gäller Maja Dahlqvist. Det innebär att hon stoppas från att träffa amerikanske pojkvännen Kevin Bolger, 28.

Då han är längdskidåkare är han också igång och förbereder sig inför OS.

– Han är med sitt lag nere i Seefeld nu med sitt lag och tränar inför OS. Det var inte riktigt värt att ta en till resa som det är nu.

Paret såg senast under världscupen i Dresden veckan innan jul. Nästa gång de ses är i Peking när vinterspelen drar i gång, säger hon till Expressen.

Maja Dahlqvist tycker ändå att det är en fördel att vara tillsammans med en annan elitidrottare.

– Det är klart att det är tråkigt. Men samtidigt kan vi se varandra på OS. Resten av laget kommer vara borta från deras partners i sju veckor. På så sätt har jag det ganska bra, säger hon till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Sebastian Samuelsson vägrar vaccin inför OS i Peking: ”Stor risk”

LÄS OCKSÅ: Ebba Andersson om hetsiga bråket med Linn Svahn efter kraschen

FOTO: INSTAGRAM/Fredrik Sandberg/TT

SENASTE NYTT!