Svenska hockeystjärnan Erik Karlssons stora förändring – chockar USA

Svenska hockey-stjärnan chockar inte enbart sina motståndare – utan även sitt eget lag.
Erik Karlsson, 31, från Landsbro har nämligen klippt av sitt långa svall.
– Jag orkade inte med det längre, så det var skönt att klippa sig. Fast många av lagkamraterna känner inte igen mig längre, säger han till SportExpressen.

Som många andra har även ishockeyspelare varit drabbade av pandemin. Nu börjar äntligen en ny – och vanlig säsong – för Erik Karlsson och San Jose Sharks.

I vanliga fall brukar svenske Erik Karlsson tillbringa sina somrar i familjens hus i Ottawa, Kanada. Han brukar vara där med hustrun Melinda och den snart tvååriga dottern Harlow Rain. Men i år var inget vanligt år så familjen stannade kvar i USA, i Los Gatos i Kalifornien. Inte heller kunde de resa till Sverige.

Erik Karlsson: ”Du kan klippa av skiten”

Erik Karlsson säger till SportExpressen att det fanns flera orsaker att inte byta Kalifornien mot Sverige. Främsta orsaken var pandemin – och besvärligheten att resa mellan länderna. Men familjen håller även på att renovera sommarhuset i Ottawa. En renovering som ännu inte var färdigställd.

Egna spelarna i San Jose Sharks kände inte igen Erik Karlsson efter sin nya stil.

Foto: Tony Avelar

Men det var inte solbrännan från att ha spenderat hela sommaren i Kalifornien som skulle chocka de egna lagkamraterna i San Jose Sharks. Utan att Erik Karlssons omtalade frisyr – och svall var försvunnen. Även andra förändringar hade skett, som att kraftiga mustaschen hade fått vika sig mot ett mer behagligt stubb. En mer välkammat utseende för att ta sig an en ny säsong, helt enkelt.

– Jag har en bra frisör här i San Jose, så jag gick till honom och sa: ”Du kan klippa av skiten.” Jag kände att det var dags bara efter alla åren med det långa håret

"Jag har en bra frisör här i San Jose, så jag gick till honom och sa: ”Du kan klippa av skiten.” Jag kände att det var dags bara efter alla åren med det långa håret", sa ishockeyspelaren till SportExpressen.

Om den svåra tiden: ”Ibland händer saker som man inte förtjänar”

Enligt ishockeyspelaren var reaktionerna från lagkamraterna blandande. Några av de yngre förmågorna kände inte ens igen den 31-åriga svensken.

Svensken bytte till San Jose Sharks från Ottawa Senators, 2019. Bytet kom efter efter en svår tid för Erik Karlsson och hustrun Melinda – som fått ett missfall sent in i graviditeten. Erik Karlsson tog efter händelsen time-out från sitt spelande.

– Ibland händer saker som man inte förtjänar. Vi hanterade situationen så gott som vi kunde men det är något som bara tiden kan läka, säger han och berättar om beslutet att ta time out från hockeyn till SVT Sport.

Förra säsongen var svajig för sitt Erik Karlssons San Jose Sharks. Laget har gjort många förändringar och byten – men även stil. Som att klippa ner Erik Karlssons långa härliga svall.

LÄS OCKSÅ: Fruns sorg efter hockeyspelaren Jimmy Hayes, 31, död

LÄS OCKSÅ: 32-årige Alex dog – flickvännen använde hans sperma och blev gravid

Foto: TT

SENASTE NYTT!